Reklaam sulgub sekundi pärast

ASJAD, MIDA EI TOHIKS öelda lastetule inimesele

Kui hoidud neist allpool toodud lausetest, sünnib maailma palju vähem halba energiat. Sellest hetkest peale, kui muutud pereinimeseks, tekib sul kalduvus näha kogu maailma läbi lapsevanema silmade. Sageli on see tore: sa ei kõnni enam üle tee punase tulega, mõtled maakera tuleviku peale jne. Mõnikord juhtub aga nii, et teed mõtlematu lausega haiget lastetule inimesele. Tagajärjeks on inetu sõnasõda. Olukorda saab vältida, kui hoidud välja ütlemast neid allpool toodud laused.

1. Lapsi ja lemmikloomi ei saa võrrelda

Tavaliselt läheb see sedasi: "Oi, kuidas mind ajavad närvi inimesed, kes võrdlevad last lemmikloomaga. Koer ei ole laps. Kuidas see idioot sellest aru ei saa?" Küll idioot sellest aru saab. Inimese aju teeb vahet lapsel ja lemmikloomal. Samuti mõistab lastetu, et lemmiklooma omamine pole sama, mis lapsevanemaks olemine. Lemmiklooma ja lapse võrdlemine pole seega solvang, vaid siiras soov mõista. Lastetu mõtleb ehk sedasi: "Ma saan ehk natuke aru, millest sa räägid, sest ka minu elus on keegi, kes mulle rõõmu valmistab, kelle väljaheidet ma koristama pean ja keda tingimusteta armastan."

2. Ah, sa oled väsinud/stressis. Haha, oota, kuni sa lapse saad!

Ei ole mõistlik konkureerida, kui raske kellegi elu on. Lastetu ei tea, et raske töönädal on veelgi raskem lastega peredele, sest ta ei saagi seda teada. Siiski on tema kannatused ka tema jaoks olulised. Kui soovid näidata, et lastetu viriseb asjatult ja sinul on palju raskem, ütle näiteks midagi sellist: "Kõlab tõesti halvasti. Siis, kui mina olin peale esimese lapse sündi väsinud, jõin kohvi kuni maohaavandini ja toetasin amfetamiini legaliseerimist."

3. Küll sa siis teada saad, kui sul endalgi laps on

Jah, saabki! Nii palju rohkem igasuguse sünnituse, imetamise, kasvatamise, lasteaia ning üldiste elu probleemide kohta. Kuid on piinlik eeldada, et kõik saavad lapsi. Mõned ei taha ning teised ei saa hoolimata üritamisest - ja seepärast pole just kõige mõistlikum kuulutada, et alles peale lapse saamist saavutab inimene kõrgema astme teadmised.

4. Elu on ilma lasteta nii tühine/mõttetu/igav

Sellest võib aru saada ka sedasi: lastetu elu on mõttetu. Solvavalt öeldud, kas pole? Oma sõnadega annad sa mõista, et lastetu elu pole õigupoolest veel alanudki. Ja ometi elavad lastetud just sellises olukorras. Lisaks ei saa sa enam iialgi teada, kas su elu oleks ilma lasteta olnud mõttetu või mitte - kui kord juba laps tehtud, on raske proovida teist võimalust. 

allikas: Me Naiset