Reklaam sulgub sekundi pärast

Fresita jaanuarikuu filmisoovitus

Jaanuarikuu on minu silmis parim aeg, et vaadata filme. Eriti juhul, kui möödunud aastast on terve hunnik linateoseid vaatamata jäänud.

Jaanuarikuu on minu silmis parim aeg, et vaadata filme. Eriti juhul, kui möödunud aastast on terve hunnik linateoseid vaatamata jäänud.

Ma võin käsi südamel tunnistada, et ma armastan filme jäägitult ja võiksin kogu oma vaba aja sinna panustada, kui seda vaba aega oleks umbes kolm korda rohkem, kui seda hetkel reaalselt varuks on. Viimase puudumise kahjuteguritest sain aru näiteks täna, kui lugesin artiklit, mis kajastas Oscaritele kandideerivate filmide pingerida nomineerituse arvust lähtuvalt. Ma olin ärevalt üllatunud ja seda eriti positiivses võtmes. Esiteks on kaks kõige rohkematele kategooriatele kandideerivat filmi täpselt seesugused, millest üht olen näinud ja teist mitte. Frontrunner'iteks on Wes Andersoni „The Grand Budapest Hotel“ ja Alejandro Gonzales Innaritu „Birdman“. Mõlemad kandideerivad koguni üheksale Oscarile. Naljakaks tegi minu jaoks antud valiku esiteks eelkõige see, et ilma mingisuguse eelaimduseta vaatasin, just eelmisel aastal, ära enamik mõlema autori loomingust. Eesmärgiks tutvuda lähemalt käekirja ja stiiliga ning luua endale mingisugune arusaam autori loometööst üleüldiselt. Seega on kogu mu Oscarite ennustusprotsess nüüd hulga sügavam, põnevam ja pingelisem, sest ma ei analüüsi enda jaoks lahti ainult ühte ega kahte filmi vaid kogu autori loomingut.

Teiseks olen ülirahul, et Wes Andersoni „The Grand Budapest Hotel“ on üks nendest kahest filmist, mida kõige enam nomineeritakse, sest see on erakordne nii visuaali kui ka sisu poolest. Siinkohal jõuan lõpuks ka oma postituse tuumani – vaadake Wes Andersoni filme! Märksõnadeks stiilipuhtus, peidetud iroonia, kõhklemapanev huumor ja kontraste täis visuaal, mis ilma mingisuguse sügava mõtteta on juba niivõrd nauditav. Ideaalne võimalus puistada oma külma jaanuarikuu talveõhtusse natuke nalja, värve ja mõtlemapanevaid väärtusi. 

 

Kes pole veel vaadanud, siis kõiki Oscari nominente saate piiluda SIIT! 

(Pilt: Fubiz)

Põnevat taustinfot ja lugemismaterjali Wes Andersoni filmist „The Grand Budapest Hotel“ leiate sellest artiklist SIIT! 

Wes Andersoni kogu filmograafia saab üle vaadata SIIT! 


Mõnusat vaatamist!

Fresita blogija Kätlin

 

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.