Reklaam sulgub sekundi pärast

KLAAS VEINI PÄEVAS vähendab märgatavalt rinnavähki haigestumise ohtu

Vaid üks klaas veini päevas vähendab uue uuringu tulemuste kohaselt märgatavalt rinnavähki haigestumise ohtu. 

Vaid üks klaas veini päevas vähendab uue uuringu tulemuste kohaselt märgatavalt rinnavähki haigestumise ohtu. 

Ameerika Vähiuuringute Instituudi ning Maailma Vähiuuringute Fondi koostöös läbiviidud uuringu raames jälgiti 12 miljonit naist ja 260 000 rinnavähi juhtumit. 

Kogutud andmed näitasid, et naistel, kes pole veel menopausini jõudnud ja kes tarbisid igapäevaselt klaasi veini, oli 5 protsenti väiksem tõenäosus rinnavähki haigestumiseks. Menopausi läbinud naistel oli selleks protsendiks 9. 

Uuringu raportist võib välja lugeda ka seda, et korrapärane trenn ning tervislikus kaalus püsimine on samuti asjad, mis rinnavähki eemal aitavad hoida. 

Regulaarselt trenni tegevad noored naised haigestusid rinnavähki 17 protsenti väiksema tõenäosusega kui need, kes trenni ei teinud. Menopausi läbinud naistel oli selleks protsendiks 10. 

Ameerika Vähiuuringute Instituut julges oma avaldusega lausa nii kaugele minna, et väitis, et kui naised, kes igapäevaselt klaasi veini ei tarbi, teeksid vähemalt regulaarselt trenni ning püsiksid tervislikus kaalus, siis langeks rinnavähki haigestuvate naiste arv suisa 33 protsendi võrra.

her.ie