Reklaam sulgub sekundi pärast

MARTIN PLASER: kas sinu poeg on ka lödipüks?

Maadlusklubi Korrus3 asutaja ja maadleja Martin Plaser, kes igapäevaselt tegeleb oma klubis laste õpetamisega, on alati olnud väga armastav isa kõigile oma lastele. Martin tõdeb, et paraku ei kasva mitte kõikidest poegadest mehed, vaid kahjuks hoopis lödipüksid.

Maadlusklubi Korrus3 asutaja ja maadleja Martin Plaser, kes igapäevaselt tegeleb oma klubis laste õpetamisega, on alati olnud väga armastav isa kõigile oma lastele. Martin tõdeb, et paraku ei kasva mitte kõikidest poegadest mehed, vaid kahjuks hoopis lödipüksid.

Trennis näeb Martin väga erinevaid lapsi ning ka nende poiste vanemad on erinevad. Mõne jaoks ei tundu see sugugi oluline olevat, et tema poeg trennis käiks. "Treeneritel vajab selgitamist trennirutiini olulisus vanusegruppide lõikes. Ütlen selguse huvides, et regulaarne treening on stabiilsuse ja distsipliini seisukohalt elementaarne. Oled hakanud trennile eelistama sugulaste sünnipäevi ja eelistad sõpradega pidutsemist trennile? Perega peab olema, puhkama, koos aega veetma. Kaht head asja saab koos, kui kogu pere spordib. Kui lapsevanemad otsustavad, et nad võtavad oma lapse pigem sünnipäevale, peole või mujale kaasa ja selle arvelt võetakse laps trennist ära, siis nad teevad lapsele karuteene. Paljude jaoks ongi trenn pigem lapsehoiuteenus ja seda teenust kasutatakse enda äranägemise ja mugavuse kohaselt. Kuid lapsel on seda trenni vaja, et temast kasvaks mees ja et ta õpiks olema iseseisev ja oskaks enda eest seista."

Et poisist kasvaks mees, mitte lödipüks, peab ta saama võimaluse ise hakkama saada. "Korrus3 suvelaagrid on nii julmad, et osad lapsed põgenevad juba seda nime kuuldes hirmu ja nutuga. Mind näevad tänaval, ronivad emale sülle ja isa seljataha... Ka 13-14aastased teevad seda ja vanemadki. Kas sellisest kasvab siis mees? Paljud vanemad ei lase oma lapsi laagrisse, sest kardetakse, et laps saaks liiga iseseisvaks. Laager on kaugel, iga päev ei saa helistada, ei kuule ja näe. Sel aastal laseme kõigil laagrisse tulnud laste lastevanematel allkirjastada loa otsida laste asjad läbi. Ka sel aastal korjame me lastelt telefonid ja nutiseadmed ära. Kes korda rikub, tuleb saata koju, oma vanemate kulu ja kirjadega. Nutavad telefoni otsas ise ja nakatavad teisi. Kes soovib lapsega suhelda, saab seda teha helistades laagri juhatajale, selgitada probleemi. Laagri juhataja edastab info lapsele ja vajadusel järgmisel päeval saab lapsevanem lapselt vastuse."

Hirmud pidurdavad maailma avardamist. On lapsi, kes peavad oma sünnipäeva spordilaagris, on lapsi, kes jätavad laagrisse tulemata, sest neil on samal ajal sünnipäev. Siit saab lihtsalt omad järeldused teha. Kellele mis olulisem on. Kui sa ei taha, et sinu pojast kasvaks lödipüks, siis lase tal kasvada meheks ja anna talle eeskuju - tee rohkem sporti ja pidutse vähem. Selleks, et spordist kujuneks elustiil, tuleb enda jaoks ümber kujundada terminid. Sport ei ole aja- ja rahakulu, see on investeering emotsioonidesse ja tervisesse. Kestvasse tervemasse iseendasse. Pea lapse sünnipäev aktiivselt õues."