Reklaam sulgub sekundi pärast

Miss University 2013 Grete pole end kunagi missitüübiks pidanud

Miss University 2013 Grete Anderson-Gehrke (21) on Tallinnast pärit särasilme kaunitar, kes õpib Tallinna ülikoolis keskkonnakorraldust ning töötab Kalev Spas administraatorina. Buduaar rääkis värskelt missitiitliga pärjatud Gretega missindusest, konkursi telgitagustest, hobidest ning uurisime ka seda, miks Grete end võistlusele üldse kirja pani.

Miss University 2013 Grete Anderson-Gehrke (21) on Tallinnast pärit särasilme kaunitar, kes õpib Tallinna ülikoolis keskkonnakorraldust ning töötab Kalev Spas administraatorina. Buduaar rääkis värskelt missitiitliga pärjatud Gretega missindusest, konkursi telgitagustest, hobidest ning uurisime ka seda, miks Grete end võistlusele üldse kirja pani.

Grete on lõpetanud Tallinna Saksa gümnaasiumi ning pärast seda suundus neiu aastaks Prantsusmaale lapsehoidjaks. "Kuna ma polnud kindel, mida pärast keskkooli edasi õppida, otsustasin aasta vahele jätta. See oli suurepärane otsus ning kui aasta läbi sai, olin jõudnud ka sobiva eriala leida - valisin keskkonnakorralduse ja olen oma valikuga vägagi rahul," nendib Grete, et alati ei pea otse pärast keskkooli ülikooli edasi minema.

Ka hobisid on Gretel nooremas eas päris mitmeid olnud. "Tegelesin aastaid võistlustantsuga ja seejärel veel mõned aastad cheerleading´uga. Tantsimine on mulle alati südamelähedane olnud. Päris noorena sai veel erinevaid alasid proovitud - iluuisutamine, kunstiring, laulmine. Üsna peagi aga mõistsin, et kunstiannet mul pole, laulma hakates jäävad inimesed kilomeetri raadiuses kurdiks ning iluuisutamine oli lihtsalt valus," naerab Grete ning tunnistab, et praeguseks pole hobidest suurt midagi alles jäänud. "Päevaõppes õppides ja samal ajal tööl käies ei jää vaba aega väga palju kätte. Töötan hetkel Kalev Spa veekeskuses administraatorina. Seda vähest vaba aega, mis alles jääb, veedan trenni tehes, lähemate sõpradega kohtudes ning lugedes. Lugemine ongi ainuke hobi, mis siiamaani alles jäänud on - õppisin lugema nelja aastaselt ja sellest ajast saadik olen täielik raamatukoi," tunnistab Grete.

Idee konkursist Miss Univesrsity 2013 osa võtta tuli aga hoopis Grete sõbranna poolt. "Sõbranna ikka surkis mind tagant, et mine ja proovi. Samas kui nõusoleku andnud olin, jäin isegi mõtlema, et miks ka mitte. Noor oled ju ainult korra ning ega selline võimalus iga päev avane. Lisaks kaasneb sellise konkursiga võimalus huvitavaid asju teha ning uusi toredaid inimesi kohata. Seltskonnaga läks meil hästi - kandidaadid, korraldustiim ja inimesed, keda kohtasin, olid väga meeldivad," kommenteerib Grete, et omavaheline läbisaamine oli väga meeldiv lisab: "Mingit sisemist rivaalitsemist meil tüdrukutega ei toimunud ning kõik võtsid asja lõbusalt. Eks see võit annab natuke ikka enesekindlust juurde ja juba kogemus iseenesest oli seda kõike väärt. Samuti võin öelda, et mul pole enam nii suurt lavahirmu. Ma arvan, et maailma ma selle tiitliga ilmselt parandama ei hakka, kui millegagi üldse, siis pigem ikka erialaselt," muigab Grete, kes usub, et missitiitliga üksi kellestki maailmaparandajat ei saa. 

Kuid kas Grete oleks nõus edaspidigi mõnest missikonkursist osa võtma? "Tegelikult on nii, et ma pole varem kunagi missindusega tegelenud, ega ei ole end ka väga missitüüpi tüdrukuks pidanud. Seega ilmselt pool mu tutvusringkonda kergitas kulmu, kui teada said, et osalen. Ei näinud ennast sellisel üritusel, kuid pean tunnistama, et asi kulges üsna kenasti. Ei oskagi öelda, kas osaleksin uuesti. Iseenesest pakuti kolmele esimesele võimalust Tiina Jantsoni Eesti Iluduskuninganna võistlusele edasi minna. Miss University'ga tõestasin endale, et saan sellise asjaga hakkama küll. Kes teab, ehk lähengi?," tõdeb Grete, et suure tõenäosusega võime teda peagi taas laval näha.

Karin Karu

 

[gallery ids="3017194,3017196,3017199,3017202,3019380"]