Reklaam sulgub sekundi pärast

Sain oma kirjakasti sellise võrratu kirja:

Tere Alar
Naiste ja meeste omavahelised suhted on keerulised ning sageli tekitab iga pisemgi vääritimõistmine tunde, et kaaslane ei hooli minust. Muidu ta ju nii ei käituks!

Ometi räägid Sa tegelikult lihtsatest asjadest, aga paljud, ei ole neid ideid ja käitumisviise enda jaoks veel avastanud. Mind hämmastab kõige rohkem see, kuidas sa suudad kirjutada meeste mõttemaailmast ja tunnetest nii, et meie, NAISED ka sellest aru saaksime.

Sinu lood on ka mind isiklikus elus palju edasi aidanud- aidanud mõista, miks mehed mõtlevad ja käituvad just nii, nagu nad seda teevad. Jah, vahel on meeste valikud tõesti kummalised ja naistele arusaamatud, kuid teades, mis mõtted ja tunded selle taga tegelikult peituvad, ei kahtle ma sugugi, et me omavahel hästi läbi ei võiks saada.

Olen iseseisev naine. Tean, mida ma elult ootan ja töötan oma unistuste täitumise nimel. Selleks, et oma mehega paremini läbi saada, ei pea sugugi oma unistustest ja tahtmistest loobuma… Kahjuks paljud naised teevad suhetes just selliseid vigu… Nad loobuvad oma sõbrannadest, hobidest ja kõigest muust, mis nende sotsiaalses elus väga suurt rolli mängib. Ja kõik selleks, et täita oma mehe tahtmisi ja olla temaga kogu aeg koos, olla tema jaoks kogu aeg olemas.

Paraku on selline suhe meestele väsitav. Meeste vabaduseihalus ei tähenda sugugi armastuse puudumist naise vastu, nagu sageli ekslikult arvatakse. Tuleb lihtsalt osata anda aega ka üksiolemiseks ja teiste inimestega suhtlemiseks.

Nii nagu naised vajavad kinnitust selle kohta, et neid armastatakse ja usaldatakse, vajavad ka mehed naistelt vastuteenet - ma tunnustan su tööd ja tulemusi, toetan su ettevõtmisi ja arvestan sinu soovidega. Olen tähele pannud, et meeste süvenemisvõime töösse on tunduvalt intensiivsem kui naistel. Siit ka põhjus, miks naistele tundub arusaamatu, et mehed ei suuda kogu oma tähelepanu neile suunata. NAINE ei saa olla kogu aeg mehe maailma keskpunkt.

Olen õppinud andma meestele vabadust ja nende tegutsemisvalmidust ning tööd vääriliselt hindama. See on garanteerinud võimaluse tunda end ajal, kui mees on pühendanud end minuga tegelemisele ja armatsemisele, tõelise jumalannana. Selliste hetkede nimel, kui mees on jäägitult sulle pühendunud, tasub ka ise vaeva näha. Ja pingutus on seda väärt! Kui naine väärtustab mehe aega, tööd ja olemist iseendaga, siis heas suhtes saab selline naine mehe poolt tänuväärse pühendumise ja armastuse osaliseks. Selles suunas olen ma viimasel ajal kogu aeg püüdnud liikuda…

Et selline käitumine on õige ja tulemuslik, olen kogenud ka sinu artikleid lugedes. Olen püüdnud leida võimalusi, kuidas feminiinse ja maskuliinse energia koostöö kõige efektiivsemalt toimiks. Seda jälgides taipad- suhe on muutunud veelgi täiuslikumaks ja õnnelikumaks. Tekkinud on ideaalne võimalus olla 100% armastatud ja 100% armastada.
 
Alar, aitäh sulle heade mõtete eest. Need on elus mind palju edasi aidanud. Aidanud süveneda endasse ja meestesse, andnud võimaluse tõeliseks armastuseks, oma kirgede täisväärtuslikuks nautimiseks ja unistuste realiseerimiseks.
 
Päikest
Triin :)

Kallis Triin,
üks peamiseid põhjuseid, miks tahtsin Sinu kirja avaldada oli see, et nagu Sa kirjutad, siis tegelikult on ideed iseenesest lihtsad, kuid neist võib olla keeruline aru saada.

Usun, et üks väärtuslikumaid omadusi, mida me kõik iseendas arendada võime on avatud mõtlemine ning oskus olla õpetatav. Mõni luges täna Sinu kirja ja mõtles, et küll ikka naiivne. Mida see inimene tegelikult tegi? Jätkas iseenda elus ikka ja jälle korduvat mustrit, kus võimalus on tema nina ees, kuid ta lihtsalt keeldub seda tunnistamast ja imestab aastast aastasse, miks midagi paremaks ei muutu.

Keegi sõnastas kord võrratult idiotismi definitsiooni: „Idiotism on see, kui teed täna samu tegevusi, mida eile ja loodad saada teistsuguseid tulemusi homme.“ Ja irooniline on see, et just seda enamik ju suhetes teebki. Teeb seda, mida on alati teinud ja süüdistab oma partnereid, et suhe samasugune on, nagu kõik suhted ühel hetkel alati olnud on.

Ma ei kommenteeri täna Sinu mõtteid, sest ma olen Sinuga nõus. Tunnustan Sind hoopis selle eest, et oled otsustanud asju katsetada, oled olnud avatud ja tahtnud asju ISE proovida. Ja nagu mulle tundub, siis Sinuga juhtus just see, mis juhtub kõikide inimestega, kes üks hetk otsustavad, et äkki TEMA ei peakski end muutma. Äkki TEMAGA ei ole kõik valesti, vaid äkki MINA saan teha midagi, et TEDA paremini mõista ja oma ebakindluses kontroll haarata. Sa tunned, et ilma midagi tegemata, vaid oma mõtlemist muutes on suhe muutunud õnnelikumaks. Nii tunnevad kõik, kes võtavad vastutuse suhete toimimise eest enda peale.

Minu soov on see, et lugejad saaksid ideid sellest, mida nemad omalt poolt suhte nimel teha saaksid. Sest ma ei saa kellegi partnerit muuta, kuid ma saan anda neid tuhandeid kordi tõestanud ideid, kuidas Sina saad iseennast ja oma mõtteid suunata. Ja see on kõige lühem tee õnnelikuks olemise juurde.

See on minu enda kogemus: hetk, kui nägin feminiinse kaootilisuse täiuslikkust,  hakkasin ääri-veeri taipama enda rolli maskuliinsuses (mis on minu essents) ja kogesin lootust luua selliseid suhteid, mida olen alati tahtnud. Ma olen aus – ma tean veel väga vähe, kuid ma otsin tööriistu ning kui ma neid leian, jagan ka Sinuga. Ole vaid kannatlik ja mõista, et kruvi end ise seina ei keera, sest mees on selline nagu ta parajasti on, kuid Sina ise saad olla usin keeraja. Ja on tõenöoline, et ka mees hakkab end keerama, kuid võimalik, et ühel hetkel Sa enam ei vajagi seda. Sest kõik on juba paigas.