Reklaam sulgub sekundi pärast

Värske Riigikogu liige Rainer Vakra viskas kargud nurka

 Endine Nõmme linnaosa vanem ja nüüdne Riigikogu liige Rainer Vakra on nägus ja haritud  mees, kes peale poliitikaga tegelemise naudib vabal ajal sporti ja  head seltskonda.  „Mulle on looduse poolt antud tohutu sisemine põlemine. Lapsepõlves olin oma aktiivsusega lasteaiakasvatajatele tõeliseks väljakutseks. Arvan, et olen õppinud seda energiat kontrollima ja õigetesse kanalitesse suunama“, räägib spordifännist poliitik Buduaarile.

Endine Nõmme linnaosa vanem ja nüüdne Riigikogu liige Rainer Vakra on nägus ja haritud mees, kes peale poliitikaga tegelemise naudib vabal ajal sporti ja head seltskonda. „Mulle on looduse poolt antud tohutu sise-mine põlemine. Lapsepõlves olin oma aktiivsusega lasteaiakasvatajatele tõeliseks väljakutseks. Arvan, et olen õppinud seda energiat kontrollima ja õigetesse kanalitesse suunama,“ räägib spordifännist poliitik Buduaarile.
Tegus mees mängib korvpalli, tennist ja on olnud Eesti juunioride meister jooksmises. Kui küsisime, mis on tema enda lemmikspordiala, siis leiab ta, et igal spordialal on oma võlu. Samas mitmenda põlve sportlasena teab ta, et just jooksmisest saab kõik alguse. Sellegipoolest tunnistab Rainer, et võistlus-sportlase karjäär kergejõustikus, kus jooksma sai mindud iga ilmaga - nii vihma, lume kui jääga -, on jäänud ajalukku. Praegu on oluliseks kriteeriumiks mõnusad ja motiveerivad treeningukaaslased, mitte konkreetne spordiala.

Nagu tegijatel juhtub, tabas veebruari alguses Rainerit tugev hüppeliigese vigastus, mille tagajärjel oli noormehe jalg mõnda aega kipsis ja ringi tuli liikuda karkudel. Vaatamata toona valitsenud libedusele oli tema puhul tegu korvpallimängus saadud sporditraumaga. Karkudest loobus ta juba paar nädalat tagasi. Hetkel käib Rainer regulaarselt taasturavis ja tegeleb igapäevaselt võimlemisharjutustega. Teda oli näha ka juba kevadisel Nõmme Rabajooksul, kus ta ise seekord küll ei jooksnud, vaid läbis teekonna rahuliku kepikõnniga. „Kes tasa sõuab, see kaugele jõuab,“ lausus ta.
Karkudega ringihüppamise ajast meenus talle üks lõbus seik, kus oli vaja paksust lumevallist üle saada ja üks abivalmis Nõmme proua lubas ta sülle võtta ja üle tõsta.

 

 

 

Sandra Davõdov

 

[gallery ids="1964256"]