Reklaam sulgub sekundi pärast

ERATREENER ELISABETH: pole vahet, mis kell sa sööd, loeb vaid see … .

Karin Karu

Elisabeth Atamanski
Elisabeth Atamanski — FOTO: Elisabeth Atamanski/Instagram

Teades toitumisest rohkem oskame me ka oma menüüd targemalt kokku panna ning see omakorda tähendab, et meie toidulaud muutub tervislikumaks.

Eratreener Elisabeth Atamanski avaldas Buduaarile toitumise põhitõed, mida kõik teada võiksid. 

Need on: 

1. Toit koosneb makro- ning mikrotoitainetest, millel igaühel on oma oluline roll organismi toimimises. Makrotoitained on süsivesikud, rasvad ning valgud.

2. Jälgi, et sinu toidulaud koosneks suures osas 80% puhtast ja kvaliteetsest toorainest, mida rohkem värve, seda parem! Jälgi, et igas toidukorras oleks esindatud kõik kolm makrotoitainet: valk, rasv ja süsivesikud (aeglaselt ja kiirelt imenduvad) ning pool taldrikust võiks olla ka juur-ja köögiviljad, mis annavad kiudaineid ning vitamiine.

3. Rasvad on erinevad pähklid, seemned, õlid, või, kookosrasv, munakollane, rasvasemad lihad/kalad, rasvasemad piimatooted näiteks hapukoored, kookoskreemid, avokaado jne.

Loe kõiki Elisabethi toitumisnippe SIIN.