MIKS ANNI RAHULA kunagi haigeks ei jää?

MIKS ANNI RAHULA kunagi haigeks ei jää?

Novembrikuu on aasta üks kõige pimedamaid kuid ja lisaks vähesele valgusele on ilmad külmad ning inimesed kipuvad kergelt haigestuma. Pime aeg tekitab paljudes stressi ja väsimust ning selle asemel, et hommikul vara voodist välja tulla, tahaks teki üle pea tõmmata ja poole lõunani magada. Mida siis teha, et pime aeg rõõmsam ja mõnusam tunduks?

Novembrikuu on aasta üks kõige pimedamaid kuid ja lisaks vähesele valgusele on ilmad külmad ning inimesed kipuvad kergelt haigestuma. Pime aeg tekitab paljudes stressi ja väsimust ning selle asemel et hommikul vara voodist välja tulla, tahaks teki üle pea tõmmata ja poole lõunani magada. Mida siis teha, et pime aeg rõõmsam ja mõnusam tunduks?

Energiast pakatav jalgpallikohtunik ja tervisesportlane Anni Rahula, kes on ise samuti keset talve, 13. detsembril, sündinud, oskab igas asjas midagi positiivset leida ja kummalisel kombel ei kimbuta teda isegi külmetushaigused ega viirused. Anni soovitab negatiivsete mõtete asemel postiivsele keskenduda. “Sügis on tegelikult ju nii värviline ja ilus. Naudin alati seda värvidemängu, mida puudelt langevad lehed pakuvad ja esimene lumi tekitab alati erilise tunde. Pimedal sügisajal on eriti tore kamina ees istuda või näiteks küünlavalgust nautida. Ja siis tulevad ju talv ja jõulud. Piparkookide valmistamine on mulle alati meeldinud ja see imeline lõhn, mis kodu vallutab, tekitab tõelise pühadetunde. Kodu kaunistamine jõuluehetega toob rõõmu,” tõdeb Anni.

Viirused ei leia Annit üles ilmselt seetõttu, et ta liigub palju ja sööb õigeid asju. “Armastan palju jalgsi käia, näiteks tunnine jalutuskäik ülikooli on minu jaoks väga mõnus. Jooksmine ja pilates on samuti minu suured lemmikud. Talvel meeldib mulle lumelauaga sõita ja mis söömisesse puutub, siis tõesti, peale seda, kui ma hakkasin teadlikumalt ja tervislikumalt toituma, olen palju tervem ja energilisem. Hommikuti joon klaasi värsket mahla ja üleüldiselt söön ma toitaineterikkaid toite, mis ei sisalda keemiat ja liha järele tekib isu umbes korra või kaks kuus. Suhkrut tarbin minimaalselt ja enamjaolt valmistan kõik toidud algusest lõpuni ise. Alkoholi joon haruharva – aasta peale kokku ehk üks pudel veini tuleb ära ja muidugi pähkleid, puuvilju ja köögivilju tarbin ohtralt,” loetleb Anni, mis toidud teda tervena hoiavad.

Kui Anni tunneb, et viirus hakkab ligi tikkuma, siis võtab ta kohe aja maha. “Joon teed mee ja ingveriga, söön küüslauku ja luban endale paar rahulikumat päeva, et organism saaks end koguda,” ütleb ta.

Kõik aastaajad on ilusad, kui suhtumine on õige ja igas asjas leidub midagi positiivset!

 

Karin Karu