Reklaam sulgub sekundi pärast

Imre Kose: Julie & Julia innustab inimesi köögis julgemalt katsetama

Täna esilinastunud gurmeefilmi Julie & Julia“ teisipäevasel Buduaari eellinastusel vaadanud tippkokk Imre Kose tunnistab, et film oli õpetlik ja mõnus. „Film kinnitas, et kui võtad midagi ette ja teed seda kirega, siis see ka õnnestub.“

Täna esilinastunud gurmeefilmi Julie & Julia“ teisipäevasel Buduaari eellinastusel vaadanud tippkokk Imre Kose tunnistab, et film oli õpetlik ja mõnus. „Film kinnitas, et kui võtad midagi ette ja teed seda kirega, siis see ka õnnestub.“

Imre usub, et uus film innustab inimesi julgemalt söögitegemisega katsetama. „Loodetavasti nii mõnigi filmivaataja jõuab järeldusele, et keeruliste prantsuse roogade tegemine ei ole vaid restorani tippkokkade pärusmaa ning söögitegemine võib pakkuda mõnusat elamust.“ Imre sõnul peetakse prantsuse kööki eriliseks, sest teised köögid ammutavad sellest jõudu. „Praegusel ajal eelistavad inimesed pigem itaalia kööki, mis on odavam ja lihtsam, sammuke inimesele lähemal ja mida on kergem ka kodus valmistada. Prantsuse kööki armastavad inimesed sellisel ajal, kui tekib tunne, et tahaks lubada endale midagi ekstra. Praegu on raha vähe ja kuigi prantsuse köögis on ka palju lihtsalt valmistatavaid ja soodsaid roogasid, siis tekitab see inimestes aukartust,“ arvab Imre.   Neile, kes soovivad siiski prantsuse köögiga tutvust teha, soovitab Imre oma lemmikud enne restoranimenüüst välja valida ja seejärel kodus valmistada. „Nii Vertigo kui paljude teiste restoranide menüüst leiab mitmeid armastatuid prantsuse magustoite, alustades creme brule`st ja lõpetades erinevate shokolaadimagustoitudega, milles prantslased on väga osavad.“

Buduaari küsimusele, kas Imre on plaaninud filmi peategelasele sarnaselt gurmeeblogi pidamist või kokaraamatu väljaandmist, vastab mees, et pole neid asju siiani teinud. „Blogindusele pole ma mõelnud, sest ma pole nii suur arvutiinimene. Pealegi tundub mulle, et Eestis ei ole blogid kuigi populaarsed. Küll aga olen kunagi kirjutanud ühele stiiliajakirjale kolumneid toidust ja selle tähendusest igapäevaelus". Kokaraamatu osas on Imre mõtted muutunud. „Aastate eest sain mitmeid ettepanekuid kokaraamatu väljaandmiseks, kuid siis polnud ma selleks valmis.“ Imre usub, et kokaraamatu väljaandmiseks peab tulema õige tunne. „Nüüd võib aeg peagi küps olla,“ möönab mees salapäraselt. 

 

Buduaar Online