Veikko Tääril on uus kirg!

Veikko Tääril on uus kirg!

Armastatud näitleja ja kokasaate “Lusikas” saatejuht Veikko Täär avas Otepääl 80-kohalise kohviku nimega L.U.M.I. Lumikohviku kujundajaks on sisearhitekt Ivi-Els Schneider ning menüü on kokku pannud Eesti Peakokkade Ühenduse pealik Indrek Kivisalu. Veikko rääkis Buduaarile, et tal on tänaseks ka ettevõtluses kogemusi ning et ta on kohviku eduks nõus palju andma. Lisaks sellele avaldas Veikko ka oma eelistused toitudes.  

Armastatud näitleja ja kokasaate “Lusikas” saatejuht Veikko Täär avas Otepääl 80-kohalise kohviku nimega L.U.M.I. Lumikohviku kujundajaks on sisearhitekt Ivi-Els Schneider ning menüü on kokku pannud Eesti Peakokkade Ühenduse pealik Indrek Kivisalu. Veikko rääkis Buduaarile, et tal on tänaseks ka ettevõtluses kogemusi ning et ta on kohviku eduks nõus palju andma. Lisaks sellele avaldas Veikko ka oma eelistused toitudes.

Kohviku idee ei tulnud Veikko sõnul pärast kokasaate juhtimist, pigem vastupidi. “Kohviku idee oli mul aastaid varem kui kutse kokasaadet juhtima. Saade andis lihtsalt rohkem teadmisi ja kindlust selles vallas.” Viimased pool aastat on Veikko tähelepanu nõudnud pea iga päev uus kohvik ning lihtsat pole selle juures midagi. “Suurema osa oma erialase töö välisest ajast pühendan kohviku parema käekäigu kujunemisele. Iga algus on ju raske ning kõigi teadvusesse jõudmine pole just kerge,” lisab ta.

Siiski on Veikkol ettevõtluse valdkonnas veidi kogemust ette näidata. Nimelt avas ta 2007. aastal Otepää kesklinnas pesumaja, mis küll täna enam ei toimi, kuid millest Veikko nii mõndagi õppis. “Eks igas ettevõtmises on teatav osa riski ning olen elus ühtteist ettevõtluse alal juba kogenud ning see kogetu on õpetanud. Pesumaja tegemise käigus sain aru, et väikeettevõtlus on keerukas, kulukas, kuid väga vajalik ettevõtmine. Arvan, et hirmudega tuleb hakkama saada ning annan endast võimalikult palju kohviku eduks.”

Kuigi kaamerate eest kokkab Veikko iga nädal, siis kodus on ta viimase aasta jooksul väga vähe süüa teinud, kuid toit tema söögilaual on kindlasti mitmekesine. “Ma püüan ikka vaadata, mida söön. See ei tähenda, et kogu toidulaud oleks viimase grammini täistervislik, aga vaatan, et toit oleks võimalikult mitmekesine ning toitun mõõdukalt. Näiteks suvel oli lemmiksalat arbuus, fetajuust, kanafilee tükid, küpsed tomatid, sibul, rukkola, mustad oliivid, õrnalt oliivõli,” avaldab ta. Millised toidud on näitleja lemmikud aga uues kohvikus? “Võiks öelda, et enamus l.u.m.i menüüst on minu lemmikud. Meie toidud on tõesti erilised ning külastajaid magnetina tagasi tõmbavad. Ootame rõõmuga, et kliendid mõnust kissitaksid silmi ning nendiksid, et l.u.m.i teeb head. Meie menüüst saab ülevaate kodulehelt www.lumikohvik.ee ,” vastab Veikko.

Tene Sommer