Reklaam sulgub sekundi pärast

10 MÄRKI, MILLE JÄRGI tunda ära sotsiopaati

Sotsiopaat on inimene, kes ei tunnista mingeid kirjutatud ega kirjutamata inimestevahelisi reegleid ühiskonnas. Tal pole südametunnistust, ta mõtleb ainult omakasule ja arvab, et ka kõik teised käituksid samamoodi, kui ainult oskaksid või julgeksid - tal puudub empaatiavõime. Igasugune reeglitele allumine, ka lihtsalt viisakus, on tema meelest nõrkuse ilming. Kas tunned kedagi sellist? Loe, millised on märgid, et inimene võib olla sotsiopaat.

Sotsiopaat on inimene, kes ei tunnista mingeid kirjutatud ega kirjutamata inimestevahelisi reegleid ühiskonnas. Tal pole südametunnistust, ta mõtleb ainult omakasule ja arvab, et ka kõik teised käituksid samamoodi kui ainult oskaksid või julgeksid - tal puudub empaatiavõime. Igasugune reeglitele allumine, ka lihtsalt viisakus, on tema meelest nõrkuse ilming. Selliseid inimesi arvatakse olema neli iga saja inimese kohta. Kas tunned kedagi sellist? Loe, millised on märgid, et inimene võib olla sotsiopaat.

1. Sotsiopaat on väga võluv.
Tal on oskus mõjuda väga veetlevalt igas olukorras ning tihti suudab ta endale isegi tekitada arvuka jälgijaskonna, sest inimestele lihtsalt meeldib tema läheduses olla. Neil on teatud „sära“, mis tõmbab inimesi, kes otsivad ehk enda ellu teejuhti. Sotsiopaadil on tihti tugev seksuaalne külgetõmme, kuid sellest ei tasu aga oletada, et kõik seksikad inimesed sotsiopaadid on.

2. Sotsiopaat on väga spontaanne ja intensiivne.
Ta kipub tegema veidraid ja vahel isegi üle võlli asju, mida tavalised inimesed ei teeks. Teda ei takista sotsiaalsed normid ja seetõttu võib ta tihti käituda väga riskantselt.

3. Sotsiopaat ei suuda tunda häbi, süütunnet ega kahetsust.
Tema aju lihtsalt ei suuda selliseid emotsioone läbi töödelda. Tänu sellele suudab ta häbitundeta inimesi reeta, ähvardada või neile isegi liiga teha. Ta ei mõtle hetkekski, kui tal on vaja midagi enda huvides ära teha, sest ta tunneb, et igaüks ongi vaid enda eest väljas. See on põhjus, miks paljud „edukad“ sotsiopaadid on tihti just kõrgetel ametikohtadel – nad lihtsalt trügivad tagajärgedele mõtlemata kõigist ette.

4. Sotsiopaat mõtleb kõik oma kogemused peas muinasjuttudeks.
Ta ei tunne mingit häbi, kui liialdab iga sõnaga, sest ta räägib reaalsete olukordade asemel justkui muinasjutte, sest nii on põnevam.

5. Sotsiopaat tahab alati võita.
Ta vihkab kaotamist isegi kõige väiksemate vaidluste puhul ning võib seetõttu vajadusel luua tohutult absurdse valede võrgustiku, millele ta surmani kindlaks jääb.

6. Sotsiopaat võib olla väga intelligentne, kuid kasutab seda enda kasuks ära.

Tema kõrge IQ võib ta isegi ohtlikuks muuta. Just seetõttu on ka paljud sarimõrvarid oma ulmeliste skeemidega seaduse silma eest varjuda suutnud.

7. Sotsiopaat ei suuda armastada, sest ta elu keerleb vaid tema enda ümber.
Nad võivad millessegi või kellessegi väga kiinduda, kui neil midagi vaja on, kuid tõelist armastust nad tunda ei suuda.

8. Sotsiopaat on sõnaosav.
Ta suudab hüpnotiseerivalt sulle rääkida kokku maad ja ilmad. Tema jutt ei pea isegi alati loogiliselt kõlama, kuid ta suudab sulle asju pähe määrida nii, et sa ei saa arugi, et midagi valesti on.

9. Sotsiopaat ei vabanda kunagi.

Ta ei tee kunagi midagi valesti ja tal on alati õigus. Just seeõttu ei tunne nad ka süüd. Isegi kui talle selgeid tõendeid näidata, võtab ta ründepositsiooni ja ei tagane.

10. Sotsiopaat elab fantaasiamaailmas.
Ta usub sõna otseses mõttes iga väljamõeldud asja, mida ta ütleb, sest ta usub, et ta ei valeta kunagi.

Allikas: Naturalnews.com