Reklaam sulgub sekundi pärast

31-AASTANE MEES ÜRITAS vägistada 15-aastast alkoholijoobes tüdrukut

Eestlane Aksel Küngas mõisteti Soomes raskendavatel asjaoludel kaheks aastaks ja neljaks kuuks vangi vägistamiskatse ja lapse seksuaalse kuritarvitamise eest, kirjutab Helsingin Sanomat.

Sündmused said alguse, kui 15-aastane tüdruk oli koos oma kahe alaealise sõbraga Matinkylä ostukeskuses. Tütarlapse sõbrad olid helistanud 31-aastasele Küngasele ning palunud tal neile viina tuua. Küngas oli peatselt bussiga sündmuskohale saabunud. Tal oli kaasas kolm pudelit alkoholi.

Tüdruk ei olnud varem alkoholi tarvitanud ja jäi seetõttu kiiresti purju. Sellepärast ei mäleta ta ka sündmusi kuigivõrd selgelt. Küngas rääkis kohtueelses uurimises, et ta oli ka ise kiiresti purju jäänud. Kui tüdruku sõbrad olid lahkunud, rääkis Küngas, et nad olid koos tüdrukuga bussipeatuse taha lebama läinud. Seejärel oli ta endalt teksad ja aluspüksid jalast võtnud ning aidanud ka tüdrukul pükse maha võtta.

Eeluurimise ajal antud ütluse järgi katsus Küngas tüdruku rindu ja paljast alakeha. Seejärel oli ta surunud oma peenise "niivõrd kuivõrd" tüdruku tuppe. Ta rääkis, et suguühe ei kestnud kaua. Samas ütles ta ka, et ühe ei õnnestunud.

Politsei saabus kohale juhtunut oma rõdult näinud mehe kutse peale. Mees nägi, et tüdruk ja Küngas lamasid teineteise vastas. Küngase peenis oli näha olnud.

Ringkonnakohtu hinnangul toetab see arusaama, et Küngas üritas tüdrukuga vahekorras olla. Küngas ise eitas, et oli eeluurimise ajal öelnud, et suguühe toimus. Ta väitis, et pidas tüdrukut täisealiseks.

Ringkonnakohtu sõnul viitab asjaolu, et Küngast paluti tüdrukutele alkoholi tuua, sellele, et ta oleks võinud oletada, et tüdrukud on alaealised. Kohtu sõnul nägi tüdruk sündmuste asetleidmise ajal noor välja.

Tüdruk ise ei mäleta õhtust midagi ja tal pole ka mingit tunnet, et oleks vahekorras olnud. Ringkonnakohus leidis, er tõendeid toimunud suguühte kohta pole piisavalt. 

Sündmused leidsid aset 2011. aastal. Esimese astme kohtu otsus langetati selle aasta mais.

Tüdruk taotles teise astme kohtult talle kannatuste eest määratud hüvitise suurendamist. Küngas nõudis, et teise astme kohus ta õigeks mõistaks. Ringkonnakohus otsustas täna, et edasise menetluse luba ei anta.