Reklaam sulgub sekundi pärast

4 NIPPI SPORDIRIIETE pesemiseks

Hea trenn on suurepärane viis, kuidas päeva positiivset energiat juurde saada. Trenni kõrvalsaadusena võib aga tekkida kotitäis haisvaid riideid. 

Trenniriided tuleks pärast trenni kotist võimalikult ruttu kuivama ja tuulduma tõsta. Koti sooja ja niiske õhu käes higihais vaid suureneb ja riietele võib jääda kopitanud lõhn. Hingavad ja vett hülgavad spordirõivad annavad parima tulemuse eelkõige siis, kui neid õigesti hooldada. Milline on siis õige viis spordiriiete pesemiseks? Iltalehti pani kirja neli näpunäidet riiete pesemiseks.

1. Kasuta vedelat pesuvahendit

Trenniriideid tuleks pesta vedela pesemisvahendiga, mis peseb ja loputab hästi ka madalamal temperatuuril. Tänapäeval on olemas ka pesuvahendeid, mille koostis on spetsiaalselt välja töötatud välis- ja spordiriietele. Tavalise pesupulbriga pesta ei tohiks – see sisaldab vees mittelahustuvaid osakesi, mis ummistavad spordiriiete valmistamiseks kasutatavat spetsiaalset kangast.

2. Kontrolli pesemisjuhiseid

Eriliste spordirõivastega käivad enamasti kaasas konkreetsed juhised, kuidas nende eest hoolitseda. Seega kontrolli alati enne trenniriiete pesemist lipikult nende pesemisjuhiseid. Osad trenniriided võivad olla valmistatud uuenduslikust mitteniiskuvast materjalist, mis vajab spetsiaalset pesuprogrammi ja madalat temperatuuri.

3. Kasuta loputusvahendit

Loputusvahend aitab ära hoida kiulisi kahjustusi ning liigset kulumist. Kulunud riietel kannatab ka kanga hingavus, mistõttu võib niiskus kangasse sisse jääda. Lisaks on spordirõivad valmistatud tihtipeale sünteetilistest materjalidest, mis muutuvad ruttu elektriliseks. Loputusvahend vähendab elektrilisust ja muudab riided mõnusalt pehmeks. Lisaks annab see rõivastele värske aroomi.

4. Kuivata riideid õigesti

Nii nagu riiete pesemisel, sõltub ka kuivatamismeetod kanga materjalist. Puuvillased riided võib asetada otse kuivatuskappi, aga teisi materjale peaks siiski pesunööril kuivatama. Kontrolli alati parim kuivatamismeetod rõiva pesujuhiselt.