Reklaam sulgub sekundi pärast

5 OHTLIKKU ILUNIPPI – ära proovi neid!

Alati ei tohiks uskuda, kui Youtube'is või Pinterestis väidetakse, et omapärane ilunipp saadab korda imesid. Kas oled näiteks näinud videoid, kus meigikunstnik testib omalaadseid ilunippe? Paljud meigi- ja ilunipid on otse loomulikult kasulikud ja mugavad, kuid suurem osa neist paneb siiski kulmu kergitama.

Ajakirja Elle sõnul on suur osa ilunippidest pärit vlogger'itelt ja meigivideote tegijatelt, kellel pole meditsiinilist haridust. Seetõttu ei saa ka kindel olla nippide ohutuses või selles, kas tootes on kahjulikke aineid või mitte. Allpool toodud nippe ära igatahes proovi!

1. Hambaniit komedoonide eemaldamiseks. Hambavahede puhastamiseks mõeldud niidi kasutamine võib tunduda hea mõttena. Kui surud selle naha vastu ja tõmbad, tulevad ka komedoonid välja. Tegelikkuses ei aita näo kriipimine ja surumine niidi abil ennetada komedoonide tekkimist. Tulemuseks on punetav, haavandeid täis ja tundlik näonahk.

2. Deodorant meigi aluskreemina. Deodorant aitab higistamise vastu, seega on mõned ilugurud otsustanud, et see hoiab ka näo matina. Deodorandis olevad ained ei sobi aga näole. Seetõttu võib deodorant põhjustada vistrikke, aknet, kuivasid laike ja punetust.

3. Küünelakk huuleherpese peitmiseks. Kui katad küünelakiga huuleherpese, kuivab see sileda kihina nahale. Peida see veel omakorda punase huulepulgaga ja herpesest pole jälgegi. Kasu ei võida siiski kahjulikkust: küünelakk on väga allergeenne ja võib näonahal põhjustada mitmeid teisi probleeme. Halvimal juhul võib herpes levida, kui pintsel asetatakse tagasi purki ning sellega kantakse uuesti lakki.

4. Wasabi-pasta vistrike raviks. Kes meist ei sooviks akne ravimiseks looduslikku ja mittekeemilist vahendit, kuid kahjuks pole wasabi-pasta lahenduseks. Tuline wasabi võib halvimal juhul õrna näonaha ära põletada. 

5. Sidrun ja söögisooda kaenlaaluste valgendamiseks. Kõige hullemaks ideeks on aga proovida söögisooda ja sidruni abil oma kaenlaaluseid valgendada. Kombinatsioon võib ärritada ja lausa nahka põletada. Samuti pole tõendeid selle kohta, et nende vahenditega saaks naha valgemaks. 

 

allikas: Elle