BUDUAARI GURMEEKOOL: Juurvilja-spinati pulao retsept neljale
Pilt: Maksim Toome

Ühel päikselisel kolmapäeval kogunes Buduaar Tallinna vanalinna Pikale tänavale, et viia end õhtuks Indiasse. Restoranis Bollywood valmistas meile roogasid peakokk Swapan Kumar Mitra. Gurmeekool julgustab sind retsepte kodus järele proovima, sest need on tegelikkuses imelihtsad!

 


Juurvilja-spinati pulao neljale inimesele

150 g Härmavili külmutatud köögivilju „Porgand, mais, hernes“

150 g Härmavili köögivilja „Hakitud spinati portsjonid“

225 g basmatiriisi

2 küüslauguküünt

1 sibul

3 tomatit

1 supilusikas koriandri pulbrit

1 supilusikas vürtsköömne pulbrit 

50 g India pähkleid

1 supilusikas Garam Masala maitseainet

900 ml juurviljapuljongit

Võid (praadimiseks)

Valmistamismeetod:

Leota basmatiriisi vees umbes 20 min, seejärel keeda riisi puljongis, kuni see on pehme. Prae hakitud küüslauk pannil või sees. Lisa pannile kooritud ja hakitud tomatid ja kui segu on ühtlaselt pehme, lisa riis, köögiviljasegu, spinat ja maitseained. Prae pannil veel umbes kolm minutit. Rösti eraldi India pähklid ja lisa serveerides pulao peale.