BUDUAARI GURMEEKOOL SOOVITAB: Korvikesed Vana-Tallinna martsipanilikööri kreemiga
Pilt: Maksim Toome

Ühel päikselisel kolmapäeval kogunes Buduaar Tallinna vanalinna Pikale tänavale, et viia end õhtuks Indiasse. Restoranis Bollywood valmistas meile roogasid peakokk Swapan Kumar Mitra. Gurmeekool julgustab sind retsepte kodus järele proovima, sest need on tegelikkuses imelihtsad!

 


Korvikesed Vana-Tallinna martsipanilikööri kreemiga

6–8 korvikest

500 g Härmavili kodust pärmi-lehttaignat

200 g Härmavili marjasegu „Vaarikad, mustikad“

5 cl koorelikööri Vana Tallinn Marzipan Cream

200 ml vahukoort

2 supilusikat suhkrut

½ teelusikat vaniljesuhkrut

400 g Kreeka jogurtit

Valmistamismeetod:

Sulata taigen ja vooderda muffinivorm taignaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni korvikesed on kuldse tooniga. Võta ahjust ja oota kuni korvikesed on jahtunud. Seejärel võta need vormist välja.

Täidise valmistamine: 

Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega ettevaatlikult Kreeka jogurtiga, lisa vaniljesuhkur ja Vana Tallinna liköör. Lisa marjad korvikeste põhja ja selle peale valmistatud kreem. Kaunistuseks võid lisada ka marju kreemi peale.