Reklaam sulgub sekundi pärast

Eesti mees ja välismaa naine

Uuema aja naistemeedias on väga palju käsitletud teemat eesti naine ja välismaa mees. Seekord teeme vastupidi ja uurime hoopis suhet eesti mees ja välismaa naine. Teema on tänapäeva globaliseerumise, massilise piiride avatuse, reisimise, interneti ja välismaal töötamise ajastul ootamatult aktuaalne ja vajalik, vastavaid käsitlusi aga napib.

Uuema aja naistemeedias on väga palju käsitletud teemat eesti naine ja välismaa mees. Seekord teeme vastupidi ja uurime hoopis suhet eesti mees ja välismaa naine. Teema on tänapäeva globaliseerumise, massilise piiride avatuse, reisimise, interneti ja välismaal töötamise ajastul ootamatult aktuaalne ja vajalik, vastavaid käsitlusi aga napib.

Mõningaid lähtekohti
Iga rahvus- või rassidevahelise suhte alus on nii meeste kui ka naiste puhul sarnane ja selleks on elemnetaarne seksuaalne uudishimu, meile looduse poolt kaasa antud instinkt, mis teeb teistmoodi eksootilise partneri eriliselt huvitavaks ja ihaldatavaks. On olemas aga oluline erinevus naiste ja meeste puhul. Kui eesti naiste taoline eksperimenteerimine lõpeb üsna sageli võõramaalasega abiellumise ja ühise pere loomisega, siis meeste püüdlused jäävad enamasti lühisuhete ja katsetuste valdkonda. Esimesel juhul on kahju meie kui rahva jaoks tervikuna suurem. Naiste puhul kaotab eesti ühiskond meile nii vajaliku liikme võimaliku sünnitaja ja tulevase ema näol (rahva kestmise alus). Mehe seiklused võõramaiste naistega, olgu ükskõik kui tulised või pöörased, kui need päädivad lõpuks ikkagi abieluga kodumail, ei tee selles mõttes midagi halba. Kui välismaalasega abiellunu püüab oma uut kaasat ja nende ühiseid lapsi eesti keele ja meele poole suunata on tore, kuid kerge see pole. Eriti võõrsil. Üldse on erinevate rahvuste ja rasside vahelised abielud väga keerukad ja seda just laste kasvatuse ja teineteise mõistmise seisukohast (liiga suur kultuuride erinevus). Välismaa naise proovimine ja lühisuhe on üks asi, temaga kogu ülejäänud eluks ühe katuse alla kolimine sootuks teine teema. Selleks sobib ikkagi meie kodumaine eesti naine kõige paremini. Uskuge mind või mitte, seda ütlen ma sajaprotsendilise kindlusega. Proovimisega on aga selline lugu, et mõnikord on see teatud põhjustel raskendatud (nn.naiste järgi valvavad ja nende vabadusi piiravad patriarhaalsed ühiskonnad). Vahel aga lausa eluohtlik ning võimatu.

Mida rahvus- ja rassidevaheliste suhete puhul rääkides silmas pidada?
Esiteks sarnansusi ehk siis asju, mis omased kõikidele rassidele ja rahvustele. Naine on alati naine ja mees alati mees vaatamata tema rassilis-rahvuslikule kuuluvusele ja tunnustele. Siia alla kuuluvad eelkõige naissuguhormoonid, naiselik kehaehitus, naiste psüühilised ja füsiloogilised eripärad, samuti vanus, intellektuaalne areng, jne.
Teiseks on aga olemas kuhjaga olulisi erinevusi, mida võib tinglikult jaotada kolmeks: a) füüsilised eripärad - need puudutavad eelkõige välimust vastavalt  rassitunnustele ja genotüübile, samuti selliseid olulisi detaile nagu juuste, naha ja pigmendi tüüp, jume, hambad ja mis peamine naise lõhn ning maitse. Lõhna ja maitse kui tähtsaimate seksuaaltõmbe komponentide rolli on seksuaalteadlased taasavastanud alles viimastel aastakümnenditel uurides feromoonide toimet inimese organismis. Inimese nina on aga evolutsiooni käigus selles mõttes tõsiselt alla käinud. Vastassoost partneri naturaalse lõhna tundmine ei toimu enam kaugeltki selgelt ja teadlikult, pigem märkamatult ja alateadlikult. Segavaks teguriks on siin kõiksugu muud inimeste poolt kasutatavad tugevalt aroomikad tehislõhnad nagu lõhnaseebid, pesugeelid, kreemid, deodorandid ja vänged parfüümid, kuid samas ka see mida me sööme ja joome (säilitusaineterikas, mittetäisväärtuslik toit ja jook) Hügieeni ületarbimine, millele panid aluse ameeriklased oma liigsagedase dušši all käimise ja kangete deodorantidega, ei too enam esile partneri lõhna kui olulist seksuaalse impulsi tekitajat. Pigem pärsib seda. Industriaalühiskondades on aina suuremaks probleemiks  naiste vähene märgumine vahekorra ajal, mistõttu siingi võetakse appi tehisgeele ja libesteid. Ja nii kaugeneme me loodusest aina enam. Samas on halb ka hügieeni puudumine. On ju pesemata keha haisul ja selle naturaalsetel erutavatel lõhnadel vaks vahet. Mõõdukus oleks siin parim lahendus. Tundliku ninaga inimestel on suuremaid eeldusi erinevatest rassidest ja rahvustest naiste lõhnade vahel vahet teha. Looduslähedasemate rahvaste naiste lõhn on mõistagi tugevam ja erutavam kui nende kõrgtehnoloogiliste lääne suguõdede väliselt meeldiv tehisaroom.
b) sotsiaalsed eripärad - erinavate riikide ja rasside puhul on tähtis antud maa või piirkonna eripärast tingitud naiste moraalsed ja seksuaalsed väärtushinnangud, erinevad hoiakud, barjäärid ja vabaduste määr.
c) psüühilised eripärad - olulist rolli mängivad rahvusvahelistes suhtes naiste psüühika sellised omapärad nagu temperament, kirglikkus, häbelikkus, jne.
Enne näidete juurde asumist veel üks soovitus nii meestele kui naistele. Proovimisega ei maksa liiale minna ega sellest endale mingit elu eesmärki teha! Kõike ju ei saa ja kõike ei jõua. Sama lugu mis reisimisega. Parima tahtmise juures ei ole võimalik külastada kõiki maailma riike. Nautige parem seda, mida elu teile ette mängib ning jätke hea hulk ruumi ka põnevatele fantaasiatele ning virtuaalkontaktidele.

Idaslaavi naised (vene, ukraina, valgevene)
Kuigi kõik on siin ilmas on ülimalt maitse asi, julgen väita, et just idaslaavi eevatütred on ühed maailma parimad. Neis on harmooniliselt ühendatud slaavipärane välimus, temperament, kirglikkus, soojus ja läänemaailmast lähtuv tegusus, ratsionaalsus, väline lihv ja moraalipidurite optimaalsus. Nad on julged ja minimaalselt häbelikud, jutukad, mittepretensioonikad ja sotsiaalsed, nendega on kerge tutvuda ja jutule saada. Avatud meelt aga täiendab teatud idamaine respekt meeste ja isaduse vastu, mis kõditab ahvatlevalt lääne meeste egot ja enesetunnet. Välimus on kena ja üsna nüansirikas ulatudes tumedast idapärasest tüübist kuni heledama loodeeuroopaliku variandini. Oma roll on muidugi ilu-ja kosmeetikatoimingutel. Siiski on põnevamad ehk tõmmud ja tugevama pigmendiga idaslaavitarid, kelle naha sameteine pehmus ja hõrk aroom kriipsutavad paremini alla just selle naisetüübi eripärasid. Euroopalik tüüp on suht sarnane meie eesti, baltikumi (läti-leedu) või lääneslaavi tüübiga. Minu kogemus – vene ja ukraina.

Lääne- ja lõunaslaavi naised (poola, tšehhi, slovaki, bulgaaria, serbia, horvaatia)
Selle naisetüübi puhul on küll mõneti säilinud algslaavi ürgne naiselikkus, ent seda kipub pea täielikult varjutama lääne ühiskonna emantsipeerunud olemus (lääne naise slaavi variant), kus ülisuur roll riietusel, moel ja kosmeetikal. Antud kaks tüüpi on erinevad vaid välimuselt, lõunaslaavi tõmmum ning tumedam, lääneslaavi heledam, samas on nad aga psüühiliselt ja sotsiaalselt üsna lähedased ja sestap minu poolt ka ühte kategooriasse pandud.
Selle grupi naised on iseseisvad, emantsipeerunud, pretensioonikad ja tihti resoluutsed, nendega on raske tutvuda, kurameerimisest rääkimata. Ent kui suudetakse esimesest kõvast koorikust läbi hammustada, võib ees oodata üsna põnev ja huvitav suhe. Neidki ei piira ülemäärased moraalipidurid ja häbelikkus, samuti on enamik lääne ja lõunaslaavi rahvaid läbinud ida-euroopale omase sotsialismiperioodi ning see aitab nii mõnigi kord kergemini ühisele laineharjale jõuda. Tutvumisel on üsna suur roll juhusel ja peab silmas pidama, et enamik sellest piirkonnast pärit naisi juhib eeskätt raha ja “head partiid”, seega mingit pikka ja püsivat suhet siit loota oleks naiivne, väikest erutavat seiklust ehk küll. Nad nõuavad mehelt üsna laitmatut ja vaoshoitud käitumist, kuid lõpuks “avanedes” vaev korvatakse ja nad tänavad partnerit suhteliselt kirgliku armusuhtega.
Välimus on omapärane, enamasti on nad kenakesed. Naha pehmus ja lõhna eripära ei ole midagi enneolematut, aga võib kohata üsna eksootilisi tüüpe. Minu kogemus – bulgaaria ja slovaki.

Lääne-Euroopa ja ameerika valged naised
Välimus suhteliselt rafineeritud ja äärmiselt kõikuv alates kaunitaridest ja lõpetades teise äärmusega, vahepeal troonib suur kiht keskpärasust. Tähtis roll kosmeetikal, ilutööstusel ja moel (just see teeb naisest naise). Naturaalset ilu suhteliselt vähe järgi jäänud, samas esineb siin teatud alakiht feministlikult meelestatud eevatütreid, kes teadlikult eiravad välist (teine äärmus – meigi puudumine, väljaveninud ja rõhutatult ebaseksikas boheemlaslik riietus).
Nii või teisiti on nendega suhteliselt raske tutvuda ja suur roll on juhusel. Nad on väliselt avatud, ent hingeliselt kinnised ja pretensioonikad. Psüühiliste variatsioonide ja isikupärasuse poolest aga ühed nüansirikkaimad. Väga sõltub millise isiksuse otsa sattuda ja mida viimane elus tähtsaks peab. Euroopa naistel erilisi moraalipidureid pole, samas ameerika naiste puhul, kes euroopast tugevama kristlikku mõju sfääris, tuleb seda ette küll. Nagu ka häbelikkust. Reeglina lääne naine ei pane võrdusmärki seksi ja abielu vahele. Abiellumiseks otsib kindlasti “korralikku partiid”, seega suuri illusioone pikaajalisest suhtest või abielust pole mõtet nende puhul endale luua. See ei tähenda aga seda, et nad ütleks ära mõnest voodiseiklusest või lühemast suhtest. Tavaliselt valib lääne naine endale ise partneri välja ja kui mees talle ei meeldi siis ei aita siin midagi. Kohtingule minek jätab veel kõik lahtiseks, aga õhtu lõpus mehele küllatulek päädib tavaliselt hommikukohviga. Nad tarbivad alkoholi ja see võib teha ootamatuid pööranguid. Voodis head, isegi siis kui kirglikkust napib. Ju on siin oluline roll teatavatel pikalajalistel kultuuri- ja seksuaaltraditsioonidel.
Välimusel ja aural puudub reeglina looduslähedus, sestap on ka naturaalne lõhn ja maitse peidetud tugevate tehisaroomide ja ülipüüdliku hügieeni taha ning seda on raske tunda. Naha pehmus, hammaste ning juuste sära või ripsmete pikkus on kõikuv ja saavutatakse pigem kosmeetikatööstuse kui looduse abiga. Nad puhtad ja hoolitsetud, kui aga sattuda boheemide peale võib kohata igasuguseid variante. Minu kogemus -  prantsuse, saksa ja ameerika valge.

Põhja-Euroopa naised (skandinaavia, soome)
See on üks alaliik naisi, kes seisavad küll oma olemuselt üsna lähedal Lääne-Euroopa naistele, on aga mõnes mõttes nii erilised, et võiks välja tuua eraldi.
Neid iseloomustab suhetes küllaltki suur külmus ja leigus, mille ülessulatamiseks on vaja olla kas lõunamaal või siis üritada neile läheneda vähemasti suvel. Nad on pisut häbelikud ja ujedad, ei tutvu kergesti ega tule ka lahedalt kohtamistele. Seega on kontaktiloomine äärmiselt raske, kuid kui see õnnestub või välja kasvada üsna huvitav suhe. Põhjala naised vajavad toimivaks suhteks teatud soojendusaega. Seetõttu ei kipu nad ka kohe voodisse kargama. Suhte areng on aeglane ja suhe ise võib kesta pikka aega. Moraalipidureid suuri pole, pigem on pärssivaks teguriks seksuaalne leigus, ent erandid kinnitavad reeglit.
Välimus on hoolitsetud ja korrektne, kuid ilma meigita reeglina ei kõlba. Kehakaalu osas on kõikumisi nii siia kui sinnapoole ilu etaloni. Neil pole kahjuks ka eriti iseloomulikku lõhna ega ülitundlikku nahka. Väga hinnatud naised lõunamaa meeste seas, põhjuseks ikka seesama eksootika. Minu kogemus  - rootsi ja soome.

Latiinod ja lõuna-euroopa (ladina ameerika, hispaania, itaalia, gruusia)
On üks huvitavamaid naisetüüpe, ent miinuseks võrreldes idaslaavlastega äärmine ebastabiilsus, tujukõikumine, äkilisus, armukadedus ja lihtsameelsus. Seega see tüüp ei sobi pikaks suhteks, küll aga lühikeseks kuumaks seikluseks, juhul kui suudate sellest kõigest puhta nahaga pääseda.
Nad on suhteliselt looduslähedase olekuga ja alluvad viimase kutsele, kuid neil on ka üsna tugevad moraali ja hoiakupidurid. Neid on kergem vallutada kui nad on kuskil teisel maal, oma lähisugulastest ning ühiskonnast kaugemal. Tihti saab just siis kirg ratsionaalsusest jagu. Kui õnnestub asi voodini viia on elamus reeglina garanteeritud. Siiski peab suhetes latiino ja lõuna-euroopa naistega arvestama paljus väliste teguritega, nagu lähisugulased, endised armukesed jne. Ebameeldivusi võib ette tulla teisigi. Näiteks ei suuda me põhjamaalastena tihti orienteeruda lõunamaalannade pisut  võõras mõttemaailmas, hingeelus ja tunnetetulvas.
Välimus kõigub, aga reeglina on nad väga ilusad ja enamasti miniatuursed. Neist õhkub toredat omapärast loomulikkust. Ilusad tumedad sõstrasilmad, pikad ripsmed, terve tõmmu jume, tugevad paksud juuksed ja valged hambad, huvitav aroom ja siidpehme tundlik nahk. Miinuseks on kiire vananemine, sest just siis toob tugev pigment põhjamaalanndest jõulisemalt esile kortsud ning kehakaalgi kipub suurenema geomeetrilises proportsioonis. Minu kogemus – gruusia, argentiina ja brasiilia.

Neegritarid ja mulatid (USA näitel)
Ligipääsetavuse ja kontaktiloomise nimetaksin keskmiseks, samas peab aga ütlema et nad on märksa avatuma loomuga kui valged ameeriklannad. Kuigi ameerikas on olemas teatud rassibarjäärid ja ühe kihi suhtlemine teisega kannab teatud negatiivseid hoiakuid, siis osa mustanahalistest naistest suhtub valgetesse meestesse üsna hästi. Eriti kui mainida, et olete kuskilt ida-euroopast või endisest Nõukogude Liidust. Nad on suhtlemisel soojad ja loomulikud, head vestluskaaslased ning peavad lugu huumorist. Miinuseks mõnel juhul vähene isikupära ja vaimne lihtsakoelisus. Sarmi, optimismi ja temperamenti jagub aga küllaga. Voodis on nad vabad ja kirglikud. Nende keha tüüp on omapäraselt ürgnaiselik, nahk iseäranis tundlik ja lõhn hästi looduslähedane. See kõik tekitab tugevat tõmmet. Välimus varieerub alates nahavärvist ja kehakaalust kuni juusteni (tugevalt krässus või siis sirgendatud) välja. Päris mustad mõjuvad meie meestele ehk veidi ehmatavalt, aga mõnede mulatitaride kaunidus annab sageli silmad ette ka valgetele naistele! Olla ju segatud veri kenam kui puhas arheotüüp.
Aga mõned negatiivsused kummitavad siin ka. Nagu näiteks suur suguhaiguste oht, mistõttu intiimsuhete puhul ei tohiks unustada kondoomi. Ka liigne usaldamine ei tule kasuks, oleneb millisest linnajaost teie must kaunitar pärineb (reeglina eesti mees rikastele mulatitaridele väga ligi ei satu). Tutvuse lõppedes võib nii mõnigi kord avastada, et midagi teie asjadest on kadunud või et teie krediitkaardiga on korralikult šopatud. Seega riskid on olemas, aga kus neid pole? Minu kogemused  - mulatitar ja ka täiesti must naine

Asiaadid ( türgi-tatari ja mongoliidsete/kollaste naiste näitel)
Aasia on kahjuks nii suur kontinent, et kõikide siinsete naiste käsitlemine oleks võimatu ja sestap piirdun oma kogemustega. Oleneb jällegi piirkonnast. On olemas selliseid riike, kus aasia naistega (eriti nende sugulaste läheduses) ei ole kerge tutvuda. Võimalik, et sellest kõigest oodatakse midagi enamat ja taoline kerge suhe lihtsalt ei toimi. Tihti jahivad aasia naised ja nende pered euroopa mehi ka “hea partii” tegemise lootuses. Kui aga sellised naised reisivad või asuvad elama liberaalsetesse piirkondadesse, võtavad nad üle ka üsna liberaalse suhtlemismaneeri. Ja siis on suhetes nendega kõik võimalik. Taetud maad aga, nagu näiteks Tai, pakuvad suuri šansse ka kohapeal. 
Alguses on nad reeglina häbelikud, aga barjääride ületamisel ja lähemal tutvumisel asi muutub. Magamistoas omavahel olles võib uje aasia kaaslanna muutuda tõeliseks “ematiigriks”. Aasia naised on ühed parimad naised voodis ja intiimelus üldse. Nad on kuumad ja kirglikud, oskavad meest hellitada ja teevad suurepärast lõdvestavat massaaši. Seksi ajal teevad nad kõige suuremat kisa ja võivad partnerit kergesti kriimustada. Nad klammerduvad oma kaaslase külge tugevasti, ega taha teda naljalt kellelegi loovutada. Paljud nõrga iseloomuga aadamapojad ei suudagi sellisest embusest enam väljuda. Aasia naine austab ja ümmardab oma meespartnerit ja see peibutab feministliku euroopa mehe egot. Kes aga sellesse “meeldivasse” lõksu langeb, peab varsti tõdema, et on sattunud paradiisi asemel põrgusse. Aasia naised on nad väga armukadedad suhtevampiirid, kes nõuavad endale jäägitult tähelepanu (nagu ka latiinod, mulatid ja lõuna euroopa naised) ning kui juhtute kogemata vasakule kiikama, ootavad ees suured ebameeldivused. Muidu on nad aga ausad ja ustavad sõbrad. Neil on pehme nahk ning oma spetsiifiline lõhn ja aura. Reeglina tugevad tumedad juuksed ja silmad, mongoliidsetel naistel enamasti kitsad laud ja lame nägu. Siiski, mida euroopalikum on mongoliidne naine, seda võluvam ta on. Kõikidele mongoliidne tüüp kindlasti ei sobi ja ei meeldi. Nii et maiste asi. Neis napib tihti ka isikupära, kuigi nad ise ütlevad, et just meie ei mõistvat kollase rassi isiksuse ja välimuse nüansse. Minu kogemused- türgi, kalmõki, baškiiria, tatari, usbeki, vietnami ja mongoli naine.

 

Buduaar Shoppingu kevadnumbrist
Urmas Espenberg, kirjanik ja erootikauurija