GALERII! LENNUSADAMAS toimunud Silverspooni auhinnagala tõi kohale palju prominente
fotod: Margus Johanson

Laupäeval, 16. novembril, kuulutati Lennusadamas välja Hõbelusikas/Silverspoon gastronoomiakonkursi selle aasta võitjad. Viieteistkümnendat aastapäeva tähistav Silverspoon Awards tunnustab Eesti gastronoomiamaastiku parimaid tegijaid neljateistkümnes kategoorias. 

Silverspoon konkursi võitjaid ja piduliku gala külalisi oli tulnud tervitama ka Vabariigi President pr. Kersti Kaljulaid. Oma tervituskõnes ütles President, et meie söögikohad ja meie toit on palju enamat kui vaid ühe restorani või kohviku majandusliku edukuse küsimus - toit on Eesti visiitkaart.
 
President lisas: "Toit, mille tarbimiseta ei saa isegi mõneks tunniks meie juures peatuvad inimesed, aitab tutvustada meie kultuuri. Sellega saab näidata, kuhu me maailmas kuulume, mida kalliks ja oluliseks peame. Toit on emotsioon. Eestisse tullakse aina rohkem hea toidu ja suurepärase elamuse pärast, sest nüüdseks on meie visiitkaart kirev ja rikkalik."

 
Võitjateks tunnistati kategooriate lõikes alljärgnevad restoranid:
 

Parim Aasia köök - Haku

Parim Kohvik - Gianni
 
Parim Casual Dining - Parrot MiniBar
 
Parim Eesti köök - Juur
 
Parim Pererestoran - Georg Ots Spa Restoran

Parim Fine Dining - 180° by Matthias Diether
 
Parim Gastropubi - Kolm Sibulat

Parim Rahvusvaheline köök - Mon Repos Peakoka Korrus
 
Parim Tänavatoit - Salt
 
Parim Taimetoidu pakkuja - 180° by Matthias Diether
 
Parim teenindus - Mon Repos Peakoka Korrus 
 
Parim peakokk - Kaido Metsa (restoran Juur)

Parim Restoranide Grupp - Sparkling Group