Reklaam sulgub sekundi pärast

HOTELLIDE FÖÖNIDES ON ROHKEM BAKTEREID kui WC-pottides

Järgmine kord, kui lähed reisile, võib olla parem, et võtad kaasa enda fööni. Nimelt kirjutab Business Insider, et hotellide föönid on tõelised bakteripesad.

Hotellitubades majutub palju inimesi ning tihtipeale ei ole nende puhtusetase alati nii hea kui kodus. Hotellituppa sisenedes ei tasu esimese asjana kohvrit voodi peale tõsta. Toas võib olla lutikaid, kes siirduvad kibekiirelt voodist kohvrisse. ABC teatas juba 2008. aastal, et hotellidel on palju probleeme, kui asi puudutab puhtust. Kuigi sellele kinnitatakse suurt tähelepanu, siis näiteks hotellitubades olevad föönid ei vasta tihtipeale puhtusenõuetele.

Ameerika mikrobioloog Chuck Gerba uuris lähemalt hotellide puhtust. ABC poolt tellitud uuringus vaadeldi üheksa Los Angeleses asuva hotelli puhtust. Uuringu sõnul ei tasu usaldada pelgalt tähti, sest lähemalt vaadeldi nii odavaid kui ka kallemaid, peaaegu 500euroseid hotellitube, ning Gerba polnud tulemustega sugugi rahul. "Ilmselgelt on asju, mida fööniga saab teha, kuid mul pole nendest asjadest aimugi. Föönid on suured bakteripesad," sõnas ta. 

Uuringu sõnul võivad föönid olla mustemad kui kraanikauss või WC-pott, sest arvatakse, et need ei vaja puhastust. Võib juhtuda, et läheb mööda nädalaid või kuid, enne kui fööni üldse korralikult puhastatakse.