Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS MAGADES PEAKS juuksed hoidma kinni või lahti?

Üks põimib juuksed igal õhtul enne magamaminekut punupatsi, teine teeb need aga enne voodisse heitmist just lahti. Kumb on juustele parem? Kas juuksed tasub enne uinumist jätta lahti või sättida kinni?

"Üldiselt on see iga inimese vaba valik. Osadele meeldib, et juuksed on magades lahti. See ei mõju kiharatele kuidagi halvasti, ainuke asi, et juuksed võivad hommikul ärgates sassis olla," sõnas juuksur Jonna Kivinen. 

Kui armastad juuksed igal õhtul patsi panna, ole ettevaatlik - sedasi võivad kiharad hapraks muutuda. "Kui sul on pikad juuksed, soovitaksin need ööseks õrnalt patsi punuda. Lahtised juuksed lähevad öösel kergesti sassi ning võivad seetõttu hapraks muutuda," lisas Kivinen. 

Pidev patsis olemine väsitab juukseid mehaaniliselt. Pahatihti kinnitatakse juuksed patsi ühest ja samast kohast. Kõige enam kurnab juukseid aga krunn. "See hõõrub juukseid mitmest erinevast kohast. Ideaalseim pats on punupats, sest juuksed pannakse kinni altpoolt, kust juuksed nagunii kõige rohkem kuluvad ning need lõigatakse juuksuri juures tavaliselt maha."

Samuti soovitab juuksur aeg-ajalt vahetada kohta, kust juukseid patsi kinnitatakse, või neid lihtsalt lahti hoida. "Kui klient tuleb juuksurisse, on kohe näha, kui ta on pikemat aega hobusesaba teinud ning patsikummi samas kohas hoidnud. Nimelt selles paigas on tavaliselt palju katkenud juukseid," lisas Kivinen. 

 

allikas: Ilta-Sanomat