Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS OTSID SOBIVAT rasestumisvastast vahendit? Loe kõigepealt seda!

Kui rasestumis- ja suguhaigustevastase vahendiga on kõik korras, siis selle peale ei mõelda. Kui aga vahendis on midagi valesti, tekitab see nii palju stressi, et mõjub negatiivselt ka seksuaalelule.

Rasestumisvastase vahendi valik tuleks teha hoolikalt. Seetõttu tasuks endale esitada mõned olulised küsimused sobiva meetodi otsimisel.

Mida soovid ennetada?

Kas soovid vältida nii rasedust kui ka sugulisel teel levivaid haiguseid või ainult rasedust? Kondoomid kaitsevad nii raseduse kui ka suguhaiguste eest. Topeltkaitsest räägitakse siis, kui kasutusel on nii kondoom kui ka hormonaalsed vahendid. Kui sinul ja su partneril on olnud ka teisi partnereid, siis tasuks enne kondoomi ärajätmist käia suguhaiguste testi tegemas.

Ka oraalseksi harrastades peab ennast suguhaiguste eest kaitsma, kui te just pole testi tegemas käinud ja mõlemaga kõik korras on. Kondoomist saab pooleks lõigates teha kaitse vulvale või anaalpiirkonnale, kuid müügil on ka spetsiaalseid oraalseksi jaoks mõeldud kaitsevahendeid.

Milline elustiil sul on? Kas sa suitsetad, oled ülekaaluline, kui vana sa oled? Milline on sinu tervislik seisund? Kas sul on näiteks mingi haigus, püsiv ravim või su peres esineb pärilikke haiguseid?

On oluline, et hormonaalset rasestumisvastast vahendit sooviv isik räägiks arstile põhjalikult oma elukommetest ning tervislikust seisundist, et arst saaks hinnata võimalikke ohte tervisele, mis võib rasestumisvastaste vahendite kasutamisega seotud olla.

Kas su menstruaaltsüklis on häireid?

Hormonaalsed vahendid võivad aidata ka siis, kui su menstruaaltsükkel on ebaregulaarne, menstruatsioon on valulik või vererohke või sul esineb PMS sümptomeid.

Kas sul esineb allergiaid?

Lateksi suhtes allergilised võivad kasutada näiteks polüuretaanist valmistatud kondoome. Ka nn naiste kondoomid on valmistatud sellest materjalist. Näiteks kui oled vasele allergiline, ei tohi sa kasutada vaskspiraali. Ülitundlikkus hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite suhtes on haruldane - räägi sellest oma arstiga.

allikas: Women's Health