Reklaam sulgub sekundi pärast

KUI RUTTU PEALE ärkamist peaks tegelikult hommikusööki sööma?

Hea hommikueine sisaldab kõike vajalikku meie organismile: kiudainerikast viljatoodet, köögivilju, marju või puuvilju, natukene head rasva ja proteiini. Ka see, millal sa hommikusööki sööd, mängib väga olulist rolli, isegi kui sellest nii palju ei räägita. Kui ruttu peale ärkamist peaks hommikueinet nautima? Aga kui magan vabadel päevadel kauem, mis siis saab?

Ajakirja Woman's Health poolt intervjueeritud toitumisnõustaja avaldas, et ükskõik mis kell sa ka üles ei tõuseks, tuleks hommikusöök süüa ära kahe tunni jooksul peale ärkamist. Selline ajastatus aitab päeva jooksul veresuhkru tasakaalus hoida ning ennetab toidukordade vahede muutumist liiga pikaks. Kui põed näiteks diabeeti, tuleks hommikusöök süüa ära kiiremini ehk vähemalt tunni aja jooksul peale ärkamist. 

Kui hommikueine jääb vahele, siis on oht, et teiste söögikordade ajal on portsjonid liiga suured ning ühtlasi kannatab ka kvaliteet. Organism on segaduses, sest ei saa aru, miks peale öist paastu toitu ei tule. 

Mida süüa enne hommikust trenni?

See küsimus on ilmselt nii mõnegi trenniinimese peas ringi liikunud. Kui hommikusöök teeb kõhu liiga täis ja sa ei jaksa enam liikuda, tasuks einet nautida alles pärast trenni. Kui sa aga ei suuda tühja kõhuga keskenduda ja energiat ei ole, siis heaks valikuks on näiteks banaan või mõni proteiinirikas jogurt. 

Aga kui hommikusöök ei maitse?

Hommikusöögi söömine on õpitav. Kui tunned, et kohe hommikul ei lähe midagi alla, siis tee toit kaasa ning söö töö juures. Tasakaalustatud hommikueine aitab veresuhkrul stabiilsena püsida. Samuti, kui soovid alla võtta, siis mängib hommikusöök suurt rolli: sa ei tunne näksimisvajadust ja portsjonid püsivad normaalsuuruses. Ühtlane veresuhkru tase aitab ka väsimust ennetada.