Reklaam sulgub sekundi pärast

LEIDSIN INTERNETIST ELUARMASTUSE, päriselt ka!

Internet on üks peamisi kohti, kus uusi tutvusi luuakse. Kuid kas see on ka koht, kust leida see Hr. Õige? Nüüd teame, et on  päriselt ka!


GTA 

Ævar (25) ja Annili (25) tutvusid GTA mängukeskkonnas. Tänaseks elab paar ühiselt Islandil, peres kasvavad kaheaastane tütar Hanna Sofia ning nelja ja poole aastane labradorikoer Athena. Paar on koos olnud seitse ja pool aastat ning usub, et kunagi ei tea, kes ja kuidas kellegi ellu sattuda võib.

Tutvumislugu

2011. aasta suvel otsustas Annili mängida GTA'd, kus läbi Ventrilot-platvormi suheldi GTA online’i mängijatega. Islandilt pärit Ævar ütles, et kuna seal polnud peaaegu kunagi ühtegi tüdrukut mängimas, ei suutnud poisid uskuda, et mingi tšikk on antud keskkonda eksinud. Koos asutati maffiagrupp. Mõne aja möödudes lisati teineteist Facebookis sõbraks. Annili oli korraliku eestlasena mõistagi pisut paranoiline ja kartis, et mees pole see, kellena ta ennast tutvustab, aga asjata. Varsti suheldi Skype'is, kus ei suudetud rääkimist lõpetada. „Suhtlesime terve suve ning mingil hetkel ütles Ævar, et tahab mulle Eestisse külla tulla. Mõeldud, tehtud ja piletid ostetud!” meenutab Annili.

Esimene kohtumine ja kohting

Ævar tuli Annilile Islandilt külla. Naine mäletab ootusärevust, mida lennujaamas istudes tundis: „Kõht keeras, jalad värisesid ja ainuke mõte, mis mul peas ringi käis oli järgmine: millega ma nüüd hakkama sain?!“ Esimene kohting leidis aset Solarise Vapianos – Ævar tegi ettepaneku, et tahab välja sööma minna. Kõik sujus hästi, sest mingeid veidraid vaikusmomente ei tekkinud. Suhtlusteemasid jätkus ning mõlemal oli tunne, nagu oleks teineteist teatud juba mitu aastat. 

Profiil ja tegelikkus

Annili meelest nägi Ævar täpselt samasugune välja nagu Facebookis. Annilit üllatas Ævari huumorimeel ja see, kui osav ta oli ja on siiani suhtlemisel. Ævarile aga Annili Facebooki pildid väga ei meeldinud. Tema meelest näeb Annili päris elus parem välja. Annili arvab, et see on veidike naljakas, sest talle oma pildid meeldisid!

Tänane kooselu

Tänaseks on paar koos olnud umbes seitse ja pool aastat. „Aeg on väga kiiresti lennanud!” kommenteerib Annili. Naine kolis 2013. aastal pärast kooli õpetamist Islandile ning on viimased aastad Ævariga koos elanud. Paar elab Keflavíkis, neil on nelja ja poole aastane labrador, kelle nimi on Athena ja peres kasvab tütar Hanna Sofia, kes sai detsembris kahe aastaseks.

Kas tõelist armastust leiab internetist?

Paar usub, et kindlasti on võimalik endale See Õige läbi interneti leida. „Elu teeb tihti veidraid ja uskumatuid keerdkäike ning kunagi ei tea, kes ja kuidas kellegi ellu satub,” leiab Annili.

TINDER

Jegor (27) ja Sandra (31) tutvusid Tinderi vahendusel ning on tänaseks koos elanud enam kui aasta. Paari seob ühine huvi kunsti ja toidu vastu, nii et pimedaid õhtuid saadetakse mööda maalimise või kokakunstiga mängeldes. Jegor on tattoo artist ja Sandra tõeline tordihaldjas.

Esimene kohting

Enne esimest kohtingut oldi Tinderi vahendusel suheldud umbes poolteist kuud, kuni mõlemad sattusid nädalavahetusel linna peale ja Jegor kirjutas Sandrale, et nüüd ja kohe võiks kokku saada. Sandra oli talle eelnevalt selle ettepaneku mitmel korral teinud, aga tulutult. „Ootasin põnevusega," itsitab Sandra. Tahtsime kuskil vaikselt istuda, seega mindi Sandra juurde nelja seina vahele, kuhu müra ja kära ei küündinud. „Rääkisime hommikutundideni, kuni avastasin, et pean juba vaikselt tööle minema," meenutab naine. Jegor jäi Sandra lahkudes tema koju ja imestas, kuidas viimane kontvõõrale oma terve korteri usaldab? Õhtul koju naastes avastas Sandra elutoa laua pealt kirja „You are so lovely." Kusjuures esimese julge lause kohtinguäpi vahendusel kirjutas Jegor ja selleks oli „Sul on ilusad juuksed." Väga lootustandev juhtum, kas pole?

Eelarvamus vastab ootustele

Jegor ütleb, et Sandra on täpselt nagu profiilis – ei midagi võltsi! „Armusin Sandrasse silmapilkselt!“ Sandrale tundus mehe profiil tõsine, sest fotodel oli alati kulm kortsus… seksikalt kortsus. „Jegor on tegelikkuses väga emotsionaalne ja südamlik, mida profiilist ei osanud aimata," teab Sandra täna.

Ebaõnnestunud kohtingutest õnnestunud suhteni

Jegor arvas, et pole ehk viisakas nendest asjadest rääkida, aga Sandral oli üks noormees, kellega ta hängis umbes kuu-kaks, kuni naine viskas isadepäeval nalja, et lähme „tähistama,“ mille peale noormees kohkus ja vihastas. Pärast seda lauset läksid teed lahku. Sandra teab võrrelda, et Jegor oleks märget kindlasti naljana võtnud, sest see oligi ju nali!

Tänane kooselu

„Meil on väga palju ühiseid hobisid, mis teeb elu lahedaks,“ sõnavad Sandra ja Jegor. „Oleme mõlemad terve elu kunstiga tegelenud. Maalime koos molbertile või kokkame kunsti taldrikule.“ Jegor on tattoo artist ning Sandra tema peal juba kahel korral kätt harjutada saanud, tätoveerides mehe selga ja rinda. Samas on paari iseloomud väga erinevad. Sandra on karm ja otsekohene ning Jegor hästi romantiline – tema tahab ainult kaisutada ja tunnetest rääkida! „Ära raiska oma aega, sest aeg on raha,“ soovitavad Sandra ja Jegor neile, kes kaaluvad online-kohtinguäppe. „Mida varem sa oma tulevase kaaslasega kokku saad, seda parem, sest kunagi ei tea, mille otsa satud.“

 

OSTAN-MÜÜN-VAHETAN keskkond

Rauno (28) ja Gerli (28) teed kohtusid saatuse tahtel, kui pärast mitmeid võimalikke keerdkäike saadi lõpuks kokku. Vaadates ajale tagasi nähti, kui palju nende teed on tegelikult ristunud, ilma et nad ise oleks seda tegelikult märganud.

Tutvumislugu

Kõik sai alguse 2016.aasta 24. veebruaril, mil Gerli oli äsja kolinud uude korterisse ja lisas Facebooki gruppi „ostan/müün/vahetan“ müüki oma punase Lenovo arvuti. Postitusel oli palju kommentaare, sealhulgas praeguse elukaaslase Rauno omad. Kommentaarides käis sõbralik lõõpimine, kusjuures Rauno soovitas Gerlil oma arvuti koduta loomade varjupaigale annetada, sest see olevat nii vana… Naine sai oma arvuti müüdud ja asi jäi sinnapaika. Kuu hiljem nägi Gerli oma auto kojamehe vahel valget paberit. „Olin tööle minemas ja väga elevil, et mis seal küll on, kuni avastasin sõnumi: kuidas sa pargid?!” meenutab naine. Kes selle kirjutas, ei osanud Gerli tookord veel arvata.

Ühel juulikuu hommikul, kui naine kodus maasikamoosi keetis, kirjutas keegi talle Facebooki. Rauno sõnum oli lihtne – ta küsis, kuidas ta Gerlit teab. Viimasele tundus mees tuttav ning ta vastas sõbrakutsele. Igatahes jäädi omavahel suhtlema, kuni ühel päeval sai Gerli vastuseks küsimusele „mis teed?” foto vaatega mehe köögi aknast. Seda vaadates jäi Gerlil suu lahti, sest naise toaaknast avanes täpselt sama vaade. „Saatsin oma vaatest pildi vastu,” meenutab Gerli. Selgus, et Gerli ja Rauno elavad teineteiselegi teadmata samas majas.

Esimene kohting

Möödus mõni nädal, kuni Gerli kutsus Rauno endaga jalutama. „Ta oli alguses veidike häbelik,” naerab Gerli. Peagi said jalutuskäigud igaõhtusteks, sest Gerlil on koer ja temaga tuli ju väljas käia. Alles hiljem viis paar otsad kokku, et kuid tagasi kirjutatud kommentaarid müügikuulutuse all kuuluvad teineteisele.

Tänane kooselu

Tänaseks on Gerli ja Rauno koos olnud kaks ja pool aastat. Möödunud aastal loodi päris oma kodu. Tänane kooselu on väga õnnelik ja rõõmust tulvil, sest äsja saadi ka lapsevanemateks. Paari tutvumislugu valmistab siiani hämmingut. „Tuletan tänaseni seda varjupaigale annetamise lugu meelde ja muidugi saab sünnipäevadel ka parkimisseika meenutatud – aga seda kõike heas võtmes!” naerab Gerli.

 

FACEBOOK

Foto autor: Anete Palmik

Siiri (26) ja Tonis (26) leidsid tee teineteiseni läbi Facebooki, mil Tonis lisas täiesti tundmatu Siiri Facebookis sõbraks. Tänaseks on paar teineteist teadnud kolm aastat, millest pea pool aastat on abielus oldud. Peres kasvab väike tüdrukutirts ning kooselu peetakse ägedaks, sest armastust seob ühine huvi fotograafia ja reisimise vastu.

Tutvumislugu

Mõned aastad tagasi lisas Tonis Siiri Facebookis sõbraks. Naine saab oma fotograafitöö tõttu pidevalt võõrastelt sõbrakutseid, seega ei pidanud ta seda millekski eriliseks, kuid ometi jäädi suhtlema. Esimene päris date toimus KUMU-s ja pärast läks Tonis Siiri juurde õhtust sööma. Kusjuures Siiri polnud Tonise profiili isegi põgusamalt vaadanud, seega eelarvamused esimeseks kohtinguks puudusid. Järgmisel hommikul kell viis lendas naine Californiasse ja jättis Tonise oma korterisse sõnadega „vaata ise, kuidas välja saad.“ Tonis kirjutas pärast esimest kohtingut Siirile esimesena. Mees mainis, et magas lõunani ning sõi Siiri külmkapi tühjaks. „Arvasin, et sellega kõik ka lõpeb, sest mul polnud tegelikult mingit plaani kellegagi suhtesse astuda,” meenutab Siiri. Asjalood läksid aga hoopis teisiti ning kui Siiri Ameerikast naases, oli ta juba kõrvuni armunud.

Eelnevad kogemused online-kohtingumaailmas

Siiri kasutas eelnevalt Tinderit ja OkCupidit ning käis aasta jooksul erinevates maailma riikides umbes 80 kohtingul, aga need ei tähendanud kunagi midagi tõsist! Pigem tahtis naine lihtsalt ennast ja teisi tundma õppida. „Nendest lugudest saaks kirjutada korraliku raamatu, aga kõige ägedama esimese kohtingu võiks välja tuua ühe Hollandi noormehega, kellega me lihtsalt istusime ta autosse ja sõitsime mitu tundi ringi. Rääkisime muusikast ja impressionismist ja... lõpetasime Belgias,” meenutab Siiri unustamatut online-kohtingut. Siiri soovitab online-kohtinguäppidele võimaluse anda: “Kindlasti tasub proovida ja uute tuttavatega väljas käia. Kui ka kohting täitsa metsa läheb, on vähemalt pärastpoole lõbus meenutada.“

 

TINDER

Inglane James-David (25) ja eestlanna Helena (24) tutvusid Inglismaal Tinderis, kust sai alguse pool aastat kestev virtuaalne vestlus. Mitmed kuud merel, vahemaad ja suhted panid paari kadalippe ületama, ent saatus tõi mõlemad lõpuks Eestisse, kus elatakse juba teist aastat ühes armsas Tallinna korteris, olles kassipoja kasuvanemateks.

Tutvumislugu

Helena kohtus oma praeguse elukaaslase James-Davidiga pea kolm aastat tagasi. Esmasele päris-elus kohtumisele eelnes üle poole aasta suhtlust müstilise noormehega virtuaalmaailmas. Lugu sai alguse Tinderis. „Mina õppisin tol hetkel Inglismaal ülikoolis ning see oli põnev aeg. Ühel õhtul otsustasime majakaaslasega Tinderisse kontod teha – olime mõlemad ju vallalised ning mõtlesime, et miks mitte?” meenutab Helena. James oli sealjuures Helena esimene match Tinderis. Mees saatis naisele sõnumi sisuga „How much does a polar bear weight?” ning Helena vastas paari sekundi vältel targalt: „Enough to break the ice!” Jää sai küll lõhutud, aga õige pea selgus, et mereväeohvitserina töötav James seilab kümne maa ja mere taha. James selgitas, et lahkub Southamptonist ning suure tõenäosusega kaotab ka interneti, aga kui neiu on huvitatud suhtlemisest, on see meili teel täitsa võimalik. Mööda läks pool aastat, saadetud sai sadu pikki meile ja postkaarte ning aegadel, mil mees sadamates peatus, oli võimalik ka Messengeris suhelda. See olukord tundus veidi ulmeline ja ebareaalne, sest tegu oli siiski ju inimesega, kes eksisteeris Helena jaoks vaid kirjades. Miski ometi köitis teineteise juures ning kuud möödusid nii, et tänu suurtele ajavahedele läksid Helenal sageli öö ja päev vahetusse.

Esimene kohting

Pool aastat hiljem oli James merelt maal ja Helena pärast pikka suve tagasi Inglimaal koolis. „Jätsin pooleli suhte noormehega, kes ka päris-maailmas seni mu jaoks eksisteerinud oli, ning otsustasin hullumeelsusele võimaluse anda,” meenutab naine. Paar kohtus Londoni Heathrow lennujaamas. Helenal on meeles, kuidas ta üle keha värises, sest see kõik tundus lihtsalt nii unreal. Õhtu möödus suurepäraselt ning kohvi ja lausega „Good morning, girlfriend,” äratas James Helena järgmisel hommikul! Eelarvamus ja profiil vastasid tegelikkusele ja Helena kinnitab, et päris elus on tegu veelgi võluvama isikuga. „Ainus, mis minus järgmisel hommikul ebakindlust tekitas, oli see kohutav hall kampsun, mille mees selga tõmbas ja saapad, mis vist tõesti kümmet maad ja merd käinud olid,“ naerab Helena.

Vahemaad olid suured ja tihti juhtus ka nii, et James-David sõitis Helena juurde vaid üheks ööks, et siis hommikul sama targalt seitse tundi koju tagasi sõita. Aastapäevad külastati teineteist distantsilt, kuni mõlemad lõpetasid ülikoolid ja James läks tagasi merele. Tol hetkel jäeti hüvasti, kuid peagi otsustati koos Eestisse kolida.

Helena usub, et mõned inimesed on lihtsalt loodud kokku saama, olgu see siis äpi kaudu või traditsioonilisel moel. „Olen alati arvanud, et tuleb spontaanne olla ja kokkusaamistele võimalus anda,“ julgustab naine ka teisi katsetama. „Isegi kui sa ei soovi kohtinguäppi kasutada, võta ette midagi muud hullumeelset: mine üksi reisile, tee kompliment võhivõõrale või ütle „tere“ nägusale kutile, kes sinuga samas trennis käib. Imelised asjad ei alga kunagi mugavustsoonist!” 


Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar jaanuar - veebruar 2019.