Reklaam sulgub sekundi pärast

Lihtsad puhastuskuurid

Kuna pühadel ja aastavahetusel naudime kõik täiel rinnal head toitu, siis uue aasta alguses on just õige aeg teha mõni lihtne puhastuskuur. Meie poolt väljatoodud lihtsad puhastuskuurid ei ole mõeldud kaalust alla võtmiseks, kuid nendega võid saavutada lühiajaliselt hea enesetunde. Kui tahad kaalust alla võtta, pead muutma toitumist ja eelkõige palju liikuma.

Kuna pühadel ja aastavahetusel naudime kõik head ja paremat, siis uue aasta alguses on just õige aeg teha mõni lihtne puhastuskuur. Meie poolt välja toodud lihtsad puhastuskuurid ei ole mõeldud kaalust alla võtmiseks, kuid nendega võid saavutada lühiajaliselt hea enesetunde. Kui tahad kaalust alla võtta, pead muutma toitumist ja eelkõige palju liikuma.

Puhastuskuur kartulitega
Kartulid ergutavad seedimist, teevad kõhu kenasti täis, annavad eelkõige A-, B- ja C-vitamiini ning foolhappeid. Kaltsiumisisalduse tõttu viivad need vett välja. Söö kaks päeva ainult keedetud kartuleid - nii palju kui tahad. Maitsesta neid vähese oliiviõliga, rikkalikult maitsetaimede ja pipraga; joo vähemalt kaks liitrit mineraatvett päevas.

Puhastuskuur õuntega
Pektiin õunakoores reguleerib kolesteroolitaset, õunad annavad A-, B- C- ja K-vitamiini ja tugevdavad seega immuunsüsteemi. Õunad viivad mürke välja, sest sisaldavad kaaliumi. Söö kaks päeva järjest ainult õunu, umbes kaks kilo päevas. Mälu hästi, joo palju taimeteed või mineraalvett.

Puhastuskuur pruuni riisiga 
Pruun koorimata riis sisaldab kaaliumi ja naatriumi, mis viivad vett kehast välja, ballastained ergutavad seedimist. Söö üks päev umbes 280 grammi pruuni riisi viie portsjonina: maitsesta riisi tugevalt värskete vürtsitaimedega. Joo 2-3 liitrit vett või taimeteed.

 

Väljavõte Sylvia Schneider'i raamatust "Ma meeldin endale"

 

Buduaar.ee