Reklaam sulgub sekundi pärast

MAAILMA PARIM ILUNIPP: Hoia end külma eest!

Öeldakse, et ilu nõuab ohvreid! Meie selle väitega aga ei nõustu ning usume, et kõik, mida ilu nõuab, on hoolitsus. Parim võimalik variant, kuidas talvel oma ilu eest hoolt kanda, on hoida oma nahka ja juukseid pakase eest!

Öeldakse, et ilu nõuab ohvreid! Meie selle väitega aga ei nõustu ning usume, et kõik, mida ilu nõuab, on hoolitsus. Parim võimalik variant, kuidas talvel oma ilu eest hoolt kanda, on hoida oma nahka ja juukseid pakase eest!

Igal hooajal on omad ilunipid, mida järgida. Talv esitab nahale ja juustele aastaaegadest kõige suurema väljakutse. Lõhenenud huuled, karedad käed, valus ja punetav näonahk ning kuivad juuksed – kuidas seda kõike vältida?

Puhasta ja koori oma nahka
Nahk täidab tähtsat funktsiooni, et kaitsta meie organismi nakkuste ja mikroobide eest ning seetõttu on väga oluline oma nahka järjepidevalt puhastada. Hommikul ja õhtul puhasta nägu spetsiaalse puhastuspiima või alkoholivaba näoveega. Kasuks tuleb ka koorimine, kuna see protseduur aitab eemaldada surnud naharakud. Ühtlasi muudab koorimine naha vastuvõtlikumaks kreemidele ning tagab pehme, sileda ning terve tulemuse. 

Tee näomaske 
Kord nädalas on soovituslik teha nahka toitvaid ja niisutavaid näomaske. Kasuks tuleb ka koorimine, kuna see protseduur aitab eemaldada surnud naharakud. 

Kreemita, kreemita ja veel kord kreemita 
Talvel on soositud eeskätt süvaniisutavaid ja rikkalikult toitvad kreemid. Igal hommikul kreemita oma nägu ning kohe peale dušši või vanni määri oma kehale niisutavat kehakreemi. Sobivad ka kehavõid ja -õlid. 

Väldi kuumaveedušše
Kui oled harjunud võtma pikki kuumaveedušše, siis nüüd asenda need pigem leigete duššidega, kuna kuumus ja veeaur kuivatavad nahka ning seda eriti just talvisel hooajal, mil väli- ja siseruumide temperatuuris valitseb suur kontrast.

Ära unusta kindaid kanda
Esimesena reageerivad külmale tavaliselt käed. Kõige lihtsamaks mooduseks neid kaitsta on kindaid kanda. Lisaks sellele kanna oma kotis alati kaasas üht õrna ja niisutavat kätekreemi. Koduses kontekstis sobivad lisaks kreemidele imehästi ka erinevad salvid ja võid. Aeg-ajalt koori oma käsi näiteks suhkru ja sidruniga. Peale kätepesu pigista neile veidikene sidrunimahla. See alternatiivne nipp rikastab nahka elutähtsate vitamiinidega, niisutab ning aitab taastada pH-tasakaalu.

Hoia oma juukseid
Talvel ära juuksepesuga liialda, kuna liiga sagedane pesemine võib peanahka kuivatada. Kasuta ühe firma šampooni, palsamit ja juuksemaski. Kui tunned vajadust, kasuta vahelduseks ka kuivšampooni. Kui juuksed on muutunud väga kuivaks, tuleb abiks ka kookosõli. Lisa paar teelusikatäit kookosõli oma juukseotstesse ning juba varsti märkad, kuidas juuksed sind tänavad. Samuti luba oma juustele aeg-ajalt naturaalset kookosõlimaski. Ära mine iial õue märgade juustega! Kui föönitad või sirgendad oma juukseid, kasuta kindlasti spetsiaalset kuumakaitsespreid. Õues olles kanna mütsi või peida juukseotsad salli sisse.

Artikkel ilmus ajakirja Buduaar Teen november-detsember 2016 numbris.