Reklaam sulgub sekundi pärast

MARGITI LUGU: elu alkohoolikust mehega

Igast suhtest on midagi õppida - olgu see positiivne või negatiivne ja nagu öeldakse, juhtuvad kõik asjad siin elus mingi kindla põhjusega. Blogija Margit Meikar oli pikka aega suhtes mehega, kellest ühel hetkel sai parandamatu alkohoolik, ent naine ise lootis pea viimse hetkeni, et ta suudab meest muuta ja alkoholi küüsist päästa. 

Margit meenutab, et tema toonane kallim oli tegelikult väga intelligentne ja särav mees ning ta lihtsalt ei saanud aru, kuidas selline inimene siis ei suuda joomist lõpetada. "Minu ülikooliaegne kallim oli alkohoolik. Ajal, mil me koos Tartus õppisime, võtsid peaaegu kõik tudengid napsu ja ka minu tollane kaaslane ei erinenud teistest. Kui, siis ehk vaid selle poolest, et tema peod lõppesid alles siis, kui kõik joomastav otsas oli ning juurde enam kuskilt ei saanud,"meenutab Margit.

Naine ise ei saanudki aru, millal tema kallim jõudis sinna faasi, kus temast oli saanud alkohoolik, kuid sõbrad tunnetasid ära. "Ühel hetkel oli kõigile lähedastele selge, et mehel on alkoholiprobleem. Ainus, kes seda ei tunnistanud, oli mees ise. Ka siis mitte, kui sõbrad enam külla ei kutsunud, kui suhted perekonnas pingeliseks muutusid, töökohad kadusid ja tekkisid probleemid politseiga. Ma tõesti lootsin aastaid, et ta võtab end kokku. Ma uskusin, et mul õnnestub teda aidata ning tegin, mida pidasin õigeks - vedasin teda pidudelt koju, viskasin pudeleid ära, peitsin ära raha, auto- ja korterivõtmed, maksin võlgu, silusin tööandjatega suhteid, anusin, ähvardasin, nutsin, manipuleerisin, ravisin haavu ja kasisin. Wismar, parimad psühhiaatrid, nõiad - kõike sai proovitud."

Siis saabus ka hetk, mil Margit korjas kokku oma asjad ja lahkus suhtest. "Lõpuks vaheldusid mehe järjest lühemad kainuseajad nädalaid kestvate joomatsüklitega, mil ta oli kogu aeg vine all. Temas kadus kõik, mis kunagi oli ligitõmbav. Ühel päeval sai see lugu minu jaoks läbi - korjasin oma asjad kokku ja tulin sellest suhtest tagasi vaatamata ära. Jah, tagantjärele tarkusega oleksin pidanud seda palju varem tegema, aga ju siis ei saanud."

Artikkel pärineb Buduaari ajakirjast.