Reklaam sulgub sekundi pärast

MIDA ARVAVAD TUNTUD Eesti inimesed meestepäeva kohta?

Täna, 19.novembril tähistatakse rahvusvahelist meestepäeva. Kõnealuse päeva eesmärgiks on edendada soolist võrdõiguslikkust, pöörata tähelepanu meessoost isikute tervisele ning tuua tähelepanu positiivsetele meeseeskujudele. Kuigi meestepäeva on juba alates 1992.aastast tähistatud enam kui 70 riigis, on see võrreldes naistepäevaga vähem tuntud. 

Buduaar küsis tuntud Eesti inimestelt, mida nemad meestepäevast arvavad ja kas tänast päeva kuidagi tähistavad ka. 

Laulja Margus Vaher: "Minu elus on iga päev rahvusvaheline meestepäev ehk siis teen seda, mida armastan, lävin inimestega, kes mind inspireerivad ja pühitsen elu selle külluses ja müstikas. Tänast meestepäeva tähistan koos kahe hea sõbraga laval showga “Mida mehed tegelikult tahavad?”.

Kulturist Ott Kiivikas: "Ma pole kuulnudki, et täna meestepäev on. Naised ei õnnitlenud hommikul samuti, seega ei oskagi midagi lisada. Kahju muidugi, et meestepäeva ei väärtustata, õnneks on isadepäev olemas."

Kirjanik ja maailmarändur Jesper Parve: "Minu jaoks on muidugi tore üllatus, et täna meestepäev on. Ma olen pikemalt Balil ära olnud ja ega eriti ei ole veel siia maailma kohandunud. Kui aus olla, ega siis ei olegi eriti kunagi seda päeva tähistanud. Isadepäev on küll olnud viimased 4 aastat meie peres au sees, aga meestepäevast jah ei olnud veel kuulnudki. Tore, eks ma pean nüüd minema Mari käest midagi välja pressima."

Räpibänd 5MIINUST: "Meil on iga päev meestepäev. Teeme oma mehiseid asju. Teeme äri, ehitame ja sööme liha. Lahutame kaklusi ja lepitame vaenlaseid. Ärkame ilusate naiste kõrval ja sõidame kiirete autodega. Võtame aeg-ajalt napsu ka."

Lauljatar Laura Prits: "Usun, et armsamaid tuleb pidevalt meeles pidada olenemata sellest kas on pühad või mitte. Meie pere pole kunagi suurelt meeste või naistepäeva tähistanud, kuid oleme alati üksteisele olemas ning kuulame muresid ja katsume üheskoos lahendusi leida. Samuti elame kaasa teineteise õnnestumistele."

Fotograaf Ardo Kaljuvee: "Meestepäev on minu jaoks koguaeg selline nagu üllatus olnud. Kui naistepäeva teavad kõik peast, siis meestepäeva nii pikalt ette ei reklaamita ja korraga ongi käes. Siis mingeid suuri plaane selleks otseselt ei tee. Rohkem selline meeldivate pisikeste üllatuste päev. Aga juba hommikul on selline väikese sünnipäeva tunne küll, kui hommikusöök voodisse tuuakse ja selline tore päeva algus on."

Lauljatar Kethi Uibomägi: "Mulle meeldib, et november on meeste tervise kuu ja sellele rohkem tähelepanu pööratakse. Mehi tuleb hoida."

Raadiohääl Andres Puusepp: "Meestepäev on tore päev aga ausalt öeldes ma seda väga ei tähista. Täna küll abikaasa viib mind õhtust sööma, kuid sellega meie meestepäeva tähistamine ka piirdub."

Lauljatar Laura Põldvere: "Ausalt öeldes kuulen sellisest tähtpäevast esmakordselt. Eks olen vist ikka mõelnud, et kas lisaks naistepäevale on ka meestepäev olemas, kuid sinna see mõte on jäänudki. Iseenesest on see väga lahe idee! Kõige lähem asi sellele on minul olnud isadepäev, mis on minu peres alati väga suure au sees. Niisiis võiks ka meestepäev saada samasugust tähelepanu kui naistepäev! Kuna kuulsin sellest esimest korda, hakkaski kohe jooksma mõttelõng teemal “Mida meestele meestepäevaks kinkida?”