Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLISEID PÕHIMÕTTEID JÄRGIB Maarja-Liis Ilus pisitütre kasvatamisel?

Lauljatar Maarja-Liis Ilus külastas hiljuti telesaadet "Hommik Anuga." Pärast mõningat pausi on naine lavalaudadel tagasi ning jõuluajal annab ta Noorkuuga viis jõulukontserti. Lisaks tuli saates juttu ka pisitütar Irisest.

Maarja sai oma esimese lapse 37-aastasena ja ta ütles, et see oli üsna teadlik otsus. "Seda ma ei pooldanud kunagi, et 25- või 26-aastasena peaks kindlasti juba kaks last olema. Pigem olin seda meelt, et 30 pluss on väga okei. Läks natuke kauem."

Anu uuris ka, milliseid põhimõtteid Maarja kodus järgib. "Praegu on mõnes mõttes natuke vara, ma proovin mitte liiga jäik olla, aga ta tajub mu hääletooni järgi, mida võib ja mida ei või. Selles osas püüan olla üsna resoluutne, et esialgu on keelud ja käsud üsna mustvalged."

Kõige olulisem on Maarja sõnul see, et nad oleks Frediga keeldude puhul ühel meelel. "Minu jaoks on kõige hirmutavam, et kui mina ei luba ja siis tuleb issi, kes ütleb, et nüüd võib, et siis sellised asjad on minu jaoks rasked. Tähtis on see, et asjadest ühtemoodi kinni pidada. Ja ikka sellised elementaarsed viisakused, et sööme ikkagi ainult laua ääres ja kui on söögi aeg, ei jalutata võileibadega mööda tuba ringi, hammaste pesu. Kõik sellised lihtsad asjad, aga et tekiks harjumus, et mingitest asjadest pääsu pole."

Iris saab 6.jaanuaril aastaseks ning eelmisel nädalal hakkas piiga kõndima. Ka esimene sõna hakkab vaikselt moodustuma, milleks pole mitte "emme" ega "issi" vaid hoopiski "lill." "Iga päevaga tuleb midagi uut ja seda on väga armas jälgida. Seepärast ma ei taha ka eriti eemal olla, et ma näeksin kõiki neid ilusaid hetki."

Kui palju aga lauljatar oma töö pärast muretseb? "Ma tõesti selle pärast väga palju ei muretse. Ma arvan, et kõik, kes on emad, saavad nii hästi sellest aru, et mida tegelikult tähendab lapsega olla. Pigem olen õnnelik, et saan praegu valida asju, mida tahan teha. Praegu olen lihtsalt väga valiv ja ühel hetkel tuleb ka aeg, kus jaksan uusi lugusid teha, aga ma arvan, et need esimesed paar aastat võtangi rahulikumalt ja ei muretse töö pärast."