Nigella Lawson valmistab hommikusööki, mis on maitsev igal ajal - hommikul, lõunal ja õhtul. Ta alustab suurepäraste krõbedate šokolaadi-maapähkli kaeraküpsiste ja maitsva juustukeeksiga, mida serveerib koos maasikakastmega. See sobib hästi perekeskseks hommikusöögiks. Seejärel näitab Nigella, kuidas valmistatakse fantastilist kesköist söömaaega peekoni ja tomati seguga. Meie lemmikuks ongi peekoni ja tomati segu! Peekoni ja tomati segu Küpsetusaeg: 10 minutit Raskusaste: kerge Mitmele: jätkub 1 inimesele Vaja läheb: 4 õhukest peekoniviilu 10 ml küüslauguõli 1 kuubikuteks tükeldatud tomat 10 ml Worcestershire'i kastet 2 spl hakitud värsket peterselli musta pipart Serveerimissoovitus:koos leivaga Kuidas valmistada: Lõika iga peekoniviil omakorda kolmeks või neljaks tükiks. Kuumuta õli pannil, siis lisa peekon ja prae, kuni see muutub krõbedaks (peekon annab ka omakorda maitsvat rasva). Pane peekon köögipaberi peale nõrguma. Aseta tomatid koos seemnetega õlisele pannile (mis toob kaasa pritsimise ja sisina, seega ole ettevaatlik!) ning kuumuta mõni minut pidevalt segades. Lisa Worcestershire'i kaste ja sega. Seejärel lisa pannilolevale tomatile peekon ja sega kõik omavahel kenasti läbi. Puista peale hakitud petersell. Serveeri ilusal taldrikul koos leivaga. Milline vein sobiks kõige paremini tomati-peekoni roa kõrvale ? Tomati-peekoni segu kõrvale soovitaksime eelkõige Itaalia veine. Heaks valikuks oleks Veneto piirkonna Masi Bonacosta Valpolicella, saadaval Tallinna Kaubamaja Toidumaailmas ning Prismades, orienteeruv hind 119 krooni pudel. See suurepärane Valpolicella on oma iseloomult sametine ning täidlane, pehme ja pika järelmaitsega, aroomis domineerivad kirsi nüansid. Lisaks käesolevale tomati-peekoni segule, sobib see punavein suurepäraselt ka tomatikastmes pastaroogadega, risotto ning punaste lihade kõrvale. Valpolicella veine peetakse vaieldamatult parimateks pastaroogade veinideks ja alati on kindel valik tomatist valmistatud roogade kõrvale just Itaalia veinid. Mõnusat avastamist ja head isu! Vaata Nigella viiendat kokasaadet sellel pühapäeval Kanal 11-s kell 13.50. [gallery ids="1881323"]
Anita Sibul — FOTO: Taavi Luhamaa Keha ja vaim RIKKA MEHE KULUL elav Anita Sibul: olen nii õnnelik, et ma rinnasuurendusoperatsioonile ei läinud
Brigitte Susanne Hunt — FOTO: Brigitte Susanne Hunt/Instagram Suhted ja seks BRIGITTE SUSANNE HUNT: jõudsin ka teraapias sinna, et …
Katrin Lust — FOTO: Katrin Lust/Instagram Pere ja kodu KATRIN LUST keerulisest raseduse algusest: võtsin 5 kilo alla
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?
Puhitus ja IBS - miks seda just naistel rohkem esineb? — FOTO: Biocodex Sisuturundus Puhitus ja IBS – miks seda just naistel rohkem esineb?