PATUSELT HEA šokolaadi-toorjuustukook
Foto: shutterstock

Kui magusaisu on pead tõstmas, siis valmista see hõrgutavalt maitsev šokolaadine juustukook, mis meeldib kindlasti kogu perele. Selles magustoidus on ühendatud klassikaline juustukook ning maitsev šokolaad koos väikese kohviaroomiga, kirjutab Soppa365. 

Põhi:

1 pakk kaeraküpsiseid

50 g võid

3 spl kohvi

Täidis: 

200 g šokolaadi

2 dl vahukoort

1 pakk vanillitoorjuustu (180200 g)

2 spl suhkrut

2 želatiinilehte

1 tl vanillisuhkrut

2 spl kohvi

Tee nii: 

1. Purusta kõigepealt küpsised ning seejärel sulata või. Sega omavahel küpsisepuru, kohv ning sulavõi. Suru küpisepõhi küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22 cm) põhjale ning aseta külmkappi umbes tunniks. 

2. Aseta želatiinilehed külma vette likku, nii et need oleks tervenisti vee all. Lase neil 10 minutit liguneda. 

3. Sulata šokolaad keskmisel kuumusel ning vahusta vahukoor. Seejärel sega omavahel šokolaad, toorjuust ning suhkrud. 

4. Lase kohv soojaks ja pigista želatiinilehtedest liigne vesi ära. Sega omavahel želatiin ja kohv. 

5. Vala želatiinisegu toorjuustu segu hulka ning lisa vahukoor. Sega tasaseks. 

6. Vala segu põhjale ning lase sellel vähemalt 5 tundi külmkapispis seista. 

Head isu!