RETSEPT: MAHLASED VEGAN porgandi-kikerhernekotletid
pildid: Tuuli Ivainen

Taimsed valgurikkad oranžika värvitooniga mahlased kotletid, mis sobivad nii hommikusöögiks, vahepalaks kui ka lõuna- või õhtusöögi kõrvale. Valmistamine on imelihtne, ent maitse on nendel kotlettidel lausa oivaline ning tervislikud on nad samuti. Ideaalne niisama suupisteks, salati kõrvale või miks mitte burgeri sisse.

Vaja läheb:

3-4 kuhjaga spl kikerhernejahu
2-3 spl porgandipüreed
natuke soola, pipart
värsket tilli
veidi basiilikut (soovi korral)
1 spl oliiviõli
8-10 spl vett

Valmistamine: 

Lisa kikerhernejahu kaussi ning sega juurde vesi ja maitseained ning peeneks hakitud till. Seejärel sega juurde ka porgandipüree ning oliiviõli. Aja pann kuumaks ning tõsta lusikaga saadud segu pannile, just nagu teeksid “lusikapannkooke”.

Retsepti näed ka Tuuli blogis siin