Reklaam sulgub sekundi pärast

Rubriik: Emad, isad, lapsed! Vastab: Krista Lensin

5-aastase Simone ema Krista Lensin (37) on kindlasti üks nendest toredatest tuntud naistest, kes ei vaja suurt tutvustamist. Aastaid Ameerikas elanud Krista on kogenud nii mõndagi... Vaatame milliseid nippe ja mõtteid ta Buduaariga jagab!

Krista Lensin (37) on kindlasti üks nendest toredatest tuntud naistest, kes ei vaja mingit tutvustamist. Aastaid Ameerikas elanud Krista on kogenud nii mõndagi... Vaatame milliseid nippe ja mõtteid ta Buduaariga jagab!

 

 

KRISTA LENSIN

Nimi: Krista Lensin
Vanus: 37
Laps: Simone 5-aastane


Kui vanalt Sa sünnitasid, millal on õige aeg sünnitada ja millal on naine lapse saamiseks valmis?
Laps sündis kui olin just saanud 33-aastaseks. Minu jaoks oli see ideaalne aeg, sest olin valmis, ootasin hirmsasti ja nautisin iga hetke rasedusest. Olin saanud eelnevalt teha kõike mis tundus vajalik ja kogu minu hing, keha ja vaim vajas just lapse sündi, just sellel hetkel. Meie laps oli väga oodatud. Arvan, et iga naine tunneb ise millal ta on valmis lapse saamiseks. Kui inimene suudab planeerida oma elu, on võimalik ka lapse sünd ajastada õieti. Väga võimalik, et naine on emaks saamiseks valmis palju palju varem, mina lihtsalt ei olnud.

Kas mees peaks või ei peaks sünnituse juures viibima?

Mees peaks ja võiks kindlasti olema sünnituse juures - see on kogu pere kogemus ja ma usun, et isal on sama palju õnnetunnet kui väike ime talle esimestel hetketel sülle antakse. Seda kogemust ei saa kirjeldada.

Kuidas muutsid enda ja laste elu põnevamaks kui lapsed veel mõneaastased olid?
Me käisime laulu- ja mängurühmas, ujumas ja sukeldumas, tihtipeale tunduski, et need üritused on rohkem kodus istuvatele emadele mõeldud. Titadel on emmega niigi hea.

Millal lapsega esimest korda pikema reisi ette võtsid? Mida soovitad lastega reisimisel silmas pidada?
Käisime 6-kuuse lapsega autoreisil New Yorgist Montreali, laps ei roomanud veel, seepärast oli väga lihtne - vahepeal peatusime, ringutasime, laps sai olla kõhuli, selili ja siis edasi.
7- kuuse lapsega käisin üksi lennukiga San Franciscos ja 1-aastasest saati iga poole aasta tagant Eestis. Tuleb mitte ette muretseda, planeerida sõidud lapse uneaegadele ja lihtsalt pidevalt igale poole koos lapsega minna, siis harjuvad kõik.

Millised mängud, mängutoad, mänguasjad, multifilmid jne on Sinu lastele kõige rohkem meeldinud?

Me käime teisest eluaastast alates kinos, teatris (sest kui väsib ära, võib alati varem ära minna, aga iga inimene harjub- näiteks meeldib lastele ballett), kohvikutes, mängutubades ja tegelikult igal pool. Simonel pole vahet, peaasi, et midagi toimub. Armastab loomulikult kõiki printsesse, Jack Sparrow maailma (sest see on lahe). Me mõlemad armastame vaadata koos kõiki Disney mutlikaid ( Pocahontas, Mulan, Spirit, Hunckback of Notre Dame, sest seal on väga hea muusika ja ilusad tegelased.

Kust ostad lasteriided? Milliseid poode ja brände eelistad?

Kuna meie lapse isa elab siiani New Yorgis, saame palju riideid sealt, aga lasteaiariideid ostame vanaema juurest maalt kaltsukast ( kus müüakse enamasti Next´i väga heas korras olevaid asju), pole mingit mõtet raisata raha.
Tüdrukute jaoks loomulikult meeldib Zara lastevalik ja H&M (mida kahjuks pole veel siiani jõudnud.)

Kas ja kui palju Sind on laste kasvatamisel aidanud ema/isa, mees, vend/õde, lapsehoidja, sõbrannad,…?

Kasvatan ma oma lasti ise, olen ju üksikema ja seega peame ikka kahekesi ise hakkama saama. Hoida aga on metsikult aidanud kõik vanavanemad ja sõbrad, ilma nendeta ei saaks ma tööl üldse käia.

Kui palju jääb lapse kõrvalt aega endale? Mida armastad vabal ajal teha?
Lapse ja töö kõrvalt jääb ikka vaba aega kui oskad selleks ajaks lapse elu põnevaks muuta, (siis ei tule endal süütunnet peale). Õhtuti loen väga palju, nädalavahetustel kui laps on maal külastan sõpru või käin väljas, pole probleemi, midagi ei jää tegemata kui on head vanavanemad ja sõbrad ümber ja tegelikult saab enamusel ajast kõike meeldivat teha ka lapsega koos.

Kas vahel on tekkinud tunne, et siin asutuses, poes, reisil, spa-s, jne pole küll laste peale mõeldud? Mis esimesena meenub? Mida ja kus võiks (lausa peaks) muutma?
Eestis ei tunne ma küll sellist tunnet, igal pool on minu arust mõeldud meie laste peale.

Mis on emaksolemise kõige suuremad mured või hirmud ning kõige suuremad rõõmud?
Mured- kas ma suudan pakkuda talle kõike mida olen mõelnud ja unistanud, kas me jääme teineteise suhtes alati viisakaks, arvestavaks ja armastavaks, kas me suudame pubeka - eaga kaasas käivast hullumeelsusest edukalt välja tulla, kuidas hoida ja kaitsta teda nii, et see poleks lapsele koormav ja kuidas olla sama hea ema oma lapsele nagu seda on olnud minu ema.
Rõõmud- iga pai, kalli, soe sõna ja õrnus, mis tuleb selle väikese inimese poolt ,teeb kogu elu elamist väärt!!!

LOE BEEBIBUDUAARIST VÄRSKEID BEEBI-, PERE- JA TERVISEUUDISEID!

/Küsitles: Helena-Reet Ennet/

[gallery ids="1843822,1843828,1843830,1843836,1843839,1843845"]