Reklaam sulgub sekundi pärast

TÜÜTUTEST KEHAKARVADEST VABANEMISE JUHEND

Mida rohkem ja pikemad on sinu juuksed, seda uhkem! See aga ei kehti üljäänud kehakarvade osas. Milliste meetodite vahel  valida ning missuguseid vahendeid selleks kasutada, et seda esteetilist probleemi kõige efektiivsemalt lahendada?

Hiljuti levis maailmas kulutulena Instagrami fitnessmodelli foto jalgadest, mida ta ei olnud juba aasta aega raseerinud, väites, et see on uus kuum trend, siis meie arvame siiski, et igat trendi ei tasuks kohe järgima hakata ja et naine on ilus ja seksikas ilma üleliigsete karvadeta. 

Kui üldjuhul on karvakasv kehal seotud geneetiliste eelsoodumustega ning pärilikud omadused määravad ära nii karvade pikkuse, paksuse kui ka värvi, võib karvakasv elu jooksul ka muutuda, näiteks raseduse või rasedusjärgse hormoonide tasakaalu muutuste tõttu, nahaärrituste, ravimite või haiguste tagajärjel. Inimese kehal eristatakse kaht sorti karvu: õrnad udemed, mis katavad suurema osa kehast, ning juukse-, kulmu-, ripsme-, habeme, kubeme- ja kaenlaalused karvad, mis on oma olemuselt tugevamad pigmendiga karvad ning katavad vaid eelnimetatud kehapiirkondi. 

Kehakarvade eemaldamine on üheks enim levinud esteetiliseks probleemiks kogu maailmas, sest karvad kasvavad ikka ja jälle tagasi. Sõltuvalt kultuurist, religioonist, rassist, eetikast ja muudest sarnastest teguritest on karvu nii lõigatud, kitkutud, kõrvetatud, vahatatud kui raseeritud, millele on nüüdseks lisandunud veel mitmed muudki innovatiivsed tehnoloogiad nagu näiteks laser- või fotoepilatsioon, mis tagavad ka kauakestvama toime. 

Karvade eemaldamiseks on kaks erinevat meetodit: depilatsiooni puhul eemaldatakse karv nahapinnalt raseerimise, lõikamise või depileerimiskreemide või -vahtude abil, mis võimaldavad soovimatud karvad maha hõõruda. Epilatsiooni puhul eemaldatakse karv altpoolt nahapinda ning seda saab teha kas pintsettide, vahatamise või epilaatori abil. 

Depilatsiooni meetodid:

Žiletiga raseerimine kodustes tingimustes on kõige lihtsam ja kiirem meetod soovimatutest karvadest vabanemiseks, kuid sellel on ka omad miinused. Raseerimise tulemus ei ole just kuigi püsiv ja toimingut peaks kordama iga paari päeva järel, samuti muutuvad karvad raseerimise tulemusel tugevamaks ning nahk pideva stressi tulemusel paksemaks. Muuhulgas on oht sissekasvanud karvade, nahaärrituste ja põletike tekkeks. Kui oled siiski žileti kasuks otsustanud, lase karvadel enne sooja veel all pehmeneda, kasuta ka raseerimisvahtu- või geeli, mis toimingut hõlbustab, ning pärast raseerimist niisuta kindlasti töödeldud nahapinda. 

Märg- ja kuivkasutusega raseerija SatinShave Prestige, Philips

Hind: 69,99 €, Euronics

Märg- ja kuivkasutusega raseerija täiustatuim raseerimissüsteem annab siidpehme tulemuse nahka ärritamata. Painduvad kaardus terad on 75% tõhusamad kui tavalised Ladyshave'i terad, paiknedes kaitsekile all ja järgides kõiki kontuure ülimalt nahalähedaselt.Raseerimisotsaku kummalgi küljel paiknevad pehmed padjandid tagavad sujuva ja õrna raseerimise, eriti ebatasastes kohtades. Sobib õrnaks ja mugavaks kasutamiseks duši all või vannis käies.

Depileerimisvahud ja -kreemid eemaldavad karvad samuti vaid nahapinnalt, kuid tulemus on siiski püsivam kui raseerimise puhul. Nimetatud vahendid sisaldavad ühendeid, mis justkui lahustavad karva, võimaldades selle nahalt spaatliga maha pühkida või veega loputada. Neid on küll lihtne kasutada, kuid nende keemiline koostis tekitab tihtipeale allergilisi reaktsioone, samuti ei meeldi mõningatele inimestele nende pisut ebameeldiv lõhn.  

Epilatsiooni meetodid:

Vahatamine kodustes tingimustes annab küll pikaajalisema tulemuse kui raseerimine, kuid selleks on vaja teatud oskusi. Oluline on siinkohal, et vahariba tuleb alati tõmmata nahaga paralleelselt, nii väldid marrastusi ja verevalumeid. Salongides kasutatavad profivahad eemaldavad karvad efektiivsemalt ja valutumalt, samuti on salongides saadaval eraldi tooted tundlikele piirkondadele, mille puhul kodus katsetamine oleks liiga riskantne. Protseduuri käigus eemaldatakse karvanääps koos sibulaga ning tulemus kestab keskmiselt kuu aega. 

Sugaring sarnaneb vahatamisega, kuid selle meetodi puhul eemaldatakse karvad suhkrupastaga. Suhkur kinnitub vaid karva külge ning ei ärrita nahka, mistõttu saab seda protseduuri teha ka tundliku naha puhul. 

Pintsettidega karvu eemaldades peab karva haarama võimalikult naha lähedalt, vastasel korral võib karv murduda ning alumine ots jääb naha alla kinni. Pintsettidega karvade eemaldamine ei sobi suuremate piirkondade puhul vaid pigem kulmukarvade ja üksikute karvade eemaldamiseks.

Epilaator on siledate säärte saavutamiseks seni kõige populaarsem tehnoloogiline vahend, mis eemaldab karva koos juurega, andes samuti pikaaegse tulemuse. 

Braun Silk-épil 9 epilaator

Silk-épil 9. seeria epilaatorite omanikud saavad nautida lausa spa-tasemel hooldust. Loomulikult on seadme olulisim omadus üliefektiivne epileerimine – eriti lai pea teeb töö ära kiiremini kui teised epilaatorid. Uus superefektiivne MicroGrip tehnoloogia eemaldab isegi 0,5 cm pikkused karvad. Epilaator on üleni veekindel ja seda võib kasutada kuivalt, vannis või duši all. Soe vesi rahustab nahka ning vähendab naha tundlikkust. Lisavõimalusena saab Silk-épil 9 abil raseerida, trimmida, nahka puhastada, koorida ja masseerida. Braun Silk-épil 9 epilaatorile kehtib 60 päevane “Raha tagasi” garantii - toote mittesobivusel saate selle tagastada. Müügil parimates elektroonikakauplustes.

Märg- ja kuivepilaator Satinelle Advanced, Philips

Hind: 79,99 €, Euronics

Epilaatori S-kujuline käepide lihtsustab kasutamist kogu kehal. Kõige laiem epileerimisotsak eemaldab ühe tõmbega rohkem karvu ja tagab kauakestvad tulemused. Viis märjalt või kuivalt kasutatavat tarvikut tagavad isikupärase iluhoolduse.

Kõigil Philipsi epilaatoritel on ainulaadne süsteem, kus pintsetid tõstavad nahalähedased karvad üles, koondavad kokku ja tõmbavad kindlalt välja. Tänu ainulaadsetele ümaratele keraamilistele ketastele epileerib see süsteem nahalähedasemalt, tagades parimad tulemused ja õrna toime. Raseerimisotsak ja piirlikamm tagavad õrna nahalähedase raseerimise erinevates kehapiirkondades.

Fotoepilaator ehk IPL-karvaeemaldusseade rakendab karvajuurele õrnu valgusimpulsse, mis tekitavad soojust ja sunnivad karvajuurt jääma puhkefaasi, mille tulemusel kukub karv loomulikul teel välja, selle tagasikasvamine on takistatud ning tulemus püsib kuid. Fotoepilatsioon ei sobi väga heleda ja väga tõmmu nahaga inimestele, samuti neile, kelle loomulik juuksetoon on blond, punane või hall, kuna neis puudub vajalik melaniin. Samuti ei tohi fotoepilatsiooni teostada värskelt päevitunud nahal.

Braun Silk-expert fotoepilaator

Braun Silk-expert IPL-seade ehk fotoepilaator eemaldab nii keha- kui näokarvad püsivalt, kuid selle maksumus on murdosa salongiprotseduuride hinnast. Tänu unikaalsele SensoAdapt tehnoloogiale on Silk-expert omalaadsetest turvalisim IPL-seade – nutikas  sensor hindab enne iga välgatust nahatooni ja 

reguleerib automaatselt valgustugevust. Silk-expert on müügil olevaist seadmeist kõige kiirem: jalgade hoolduseks kulub keskmiselt 8 minutit. Tundlike piirkondade jaoks ja esmakordseks kasutuseks on õrnhoolduse ja eriti õrna hoolduse režiimid. Seade on kerge ja ergonoomiline. Silk-expert võib teenida oma kasutajat üle 20 aasta. 

Braun Silk-expert IPL-seadmele kehtib 60 päevane “Raha tagasi” garantii - toote mittesobivusel saate selle tagastada. Müügil parimates elektrooniakauplustes.

Laserepilatsiooni puhul neeldub laserimpulss karvasibulas, mille tulemusel see hävib ning ei kasva enam tagasi. Kahjuks töötab see meetod vaid tumedate karvade puhul ning sarnaselt fotoepilatsiooniga ei sobi see inimestele, kelle loomulik juuksetoon on blond, punane või hall. Tumedama nahaga inimestel võib laserepilatsioon tekitada põletusi, ville ja hüperpigmentatsiooni.