Reklaam sulgub sekundi pärast

VIHJE TÖÖANDJALE: uinak ja kohv ergutavad ning lisavad efektiivsust

Väike uinak päeval on üks maailma kõige toredam asi ja annab ühtlasi ka päevale uue tõuke.

Nii kohvil kui ka uinakul on tervisele positiivne mõju. Mõlemal on ergutav toime ning samuti saab need ka omavahel ühendada. Kuigi kohvi ja magamise kombineerimine võib kõlada kummaliselt, on ometi tõestatud, et see on väga tõhus. Meditsiiniline ajakiri Duodecim kirjutab, et lisaks sellele, et kofeiinirikast jooki tasuks nautida kohe hommikul, on veel üks efektiivne viis, kuidas väsimuse vastu võidelda. Nimelt tasub nautida 1-2 kruusitäit kohvi ja teha peale seda 15-minutiline uinak.

Ka Huffington Post kirjutab samal teemal. Leht soovitab siiski natuke kauem magada: kuna kofeiini mõju algab alles 30 minutit pärast kohvi tarbimist, on see pool tundi ideaalne aeg väikeseks uinakuks, kirjutab ajaleht.

Leht hoiatab siiski liiga kaua kestva uinaku eest. Kui magad rohkem kui 30 minutit, vajub inimene sügavamasse unne ja sellest on raskem ärgata. Lühikesest uinakust ärkad aga erksana, lubab ajaleht. Eriti kasulik on selline kombinatsioon stressirohkel ja nõudlikul töökohal. Vihje tööandjale: lubatud on, et uinak suurendab ka töö efektiivsust.