Reklaam sulgub sekundi pärast

KÜLASKÄIK KOLME ÕE KÖÖKI. Restorani Bordoo uus peakokk ja uus menüü

Kolme Õe hotell on suure tõenäosusega üks Tallinna parimaid hotelle, sest just selles hotellis on peatunud tema kõrgeausus Elizabeth II ja ka hiljuti Tallinna külastanud kuninganna lapselaps prints Harry.

Kui Buduaari toimetus sai kutse tulla tutvuma hotelli restorani Bordoo uue menüüga, mille on koostanud maja uus peakokk, 29aastane Pavel Gurjanov, siis veendusime, et pole mingit põhjust sinna majja sisse astudes aukartust tunda. Tegemist pole pelgalt sinivereliste või vaid välismaalastele suunatud restoraniga. 

Meie muljed, alates võrratutest maitseelamustest, mida peakski üks restoranikülastus pakkuma, kuni selleni, et tegemist oli erilise miljööga, mida pakkus üle 650 aasta vanune hoone, olid kirjeldamatud. Ja see armas siseõu, kuhu oleks hea oma kallimaga kudrutama minna. Üllatusena mõistlik hinnakiri ka kohaliku rahakotile ja eriti arvestades jälle seda esimest poolt, et tegemist oli tõeliselt nauditava maitseelamusega.  

Soojalt tervitades juhatas maja pererahvas meid restoranisaali, kus meie laudkonnas istusid gurmeemaailmale silma peal hoidvatele inimestele juba tuttavad oma ala professionaalid. Nendeks olid veiniguru Rein Kasela, sommeljeede koolitaja ja minu arust iga veinimaailmaga seotud ürituse või projekti läbiviija Ene Ojaveski ning Eesti üks pikaajalisim ja nn enim ekspluateeritud armas-kaunis toidublogija Mari-Liis Ilover. Seekordse külastuse eesmärgiks oli meil olla osaline Bordoo restorani uue menüü degusteerijana.  

Meil oli huvitav jälgida, kuidas nimetatud lauakaaslased leidsid üles ka kõige väiksema maitsenüansi ning mõistsid, kuidas need omavahel kokku saades moodustasid suure maitsesümfoonia. Kuigi meie seda kunsti nii palju ei mõistnud, märkasime siiski, et peakokk Pavel oli traditsiooniliste toiduainetega ümber käinud üllataval moel ning et ta oli inspiratsiooni saanud kohalikust loodusest ja maitsetest. Nii mõnigi koostisosa oli pärit tema enda Muraste kodu lillepeenrast või kadakapõõsalt. 

Restoran Bordoo eripäraks on ka see, et iga toidu juurde soovitatakse sobivat veini ja seda on võimalik osta klaasi kaupa. Just selles osas käiski meie laua proffide seas elavaim diskussioon, et joogi ja pakutava käigu maitse kooskõla paika saada. Arutleti, milline oleks see parim valik, mis tooks toidu maitse esile, olles samal ajal tasakaalus. 

Pealegi teame nüüd, et meie maitsenaudingute autor on väga auhinnatud maitsetelooja, sest märkasime, et restoranis asuvas klaasitud riiulis oli osaline väljapanek Pavel Gurjanovi tunnustustest ja saavutatud medaliväärilistest võistlustulemustest.

Ühesõnaga arvame, et Pavel on suutnud uues menüüs kokku panna nii põnevad maitsed kui ka kauni  serveeringu väljanägemise, mida oli tuline kahju kohe söömisega lõhkuda.

Menüü oli järgmine:

AMUSE BOUCHE (3 eri sorti tomateid, karulaugupesto, kitsejuust, vinnutatud pardifilee, päikesekuivatatud tomatitest õli)

OTSE SUITSUAHJUST (lõheballotiin, suitsutatud lõhe, kodune majonees, kurk, hapukoor)

COQ AU VIN ja PASTINAAK (valges veinis hautatud kana, pastinaagivaht, krõbedad pastinaagikrõpsud)

OTSE TALUST (hobuseliha, küpsetatud petersellijuur, mustjuurepüree, seapekk, veini-marjadekaste)

PEAKOKA ÜLLATUS (foie gras Rocher)

KRÕBISEV ŠOKOLAAD (küpsetatud valge šokolaad, külmutatud kodujuust, õunasorbett)

Lisaks veel Muraste kadakatest valmistatud jäätis.

 

Unistame nüüd, et ehk saame Buduaari traditsioonilise Gurmeekooli järgmisel korral Paveli loominguga siduda ja Bordoo köögis toimetada.

Astuge teiegi läbi, sest meie plaanime suvel nii mõnigi kord valida just Bordoo restorani oma kohtumispaigaks sõprade ja kallimaga!

 

Krista Maldur

Buduaarist

[gallery ids="2063036,2063042,2063052,2063059,2063066,2063074,2063083,2063090,2063098,2063108,2063118,2063126,2063134,2063144,2063152,2063162"]