Reklaam sulgub sekundi pärast

ÕPILASFIRMA MERAKY toodab kristallseepe

Vääriskive on alati peetud hinnalisteks luksusesemeteks ja nendega on kaunistatud kõike – riideid, ehteid, hooneid ja isegi autosid. Miks mitte siis panna üks sädelev kristallseep, millel on pealekauba veel praktiline kasutusala, oma vannituba kaunistama? Meraky seebid valmivad käsitööna, mistõttu on iga seep ainulaadne ja teistest erinev, justkui päris kristall.

Oma firmast ja ideest räägib lähemalt noortest naisettevõtjatest koosnev õpilasfirma Meraky Haapsalu Innovatsioonikeskusest Innokas.

"Toodame käsitööna kristallseepe, mis on Eestis uudsed ja ainulaadsed. Käsitööseepe on palju, aga enamasti on need kandilise kujuga. Meie mõtlesime, et seep võib olla ka disainielement, milles on võrdselt tähtsad nii selle koostis kui ka luksuslik välimus. Meraky seebid valmivad glütseriini baasil ja sisaldavad ka teisi nahale kasulikke aineid, näiteks kitsepiima, mett, kookospiima, aaloed ja eeterlikke õlisid. Meie tooted sobivad väga hästi tundlikule nahale. Tänu kristalltekstuurile on meie seepidel masseeriv toime. Tooteid on meil kahte sorti: suured kristallseebid ja (pildil) mini-kristallseebid. Meie firma koosseisust lähemalt. Meraky tegev- ja finantsjuht on Elis Aksli, 17-aastane. Elis tegeleb ratsutamisega, peamiselt kestvusratsutamisega. Ta on võistelnud nii Eestis kui Venemaal. Elis on lõpetanud C. Kreegi nim. Haapsalu Muusikakooli kitarri erialal. Firma tootmisjuht on Anette Nodapera, 17-aastane. Ta mängib võrkpalli ja armastab rulaga sõita. Anette huvitub filmikunstist. Firma turundus- ja kommunikatsioonijuht on Jarita Maaria Rintamäki, 16-aastane. Vabal ajal meeldib Jaritale tegeleda kirjutamise, graafilise disaini ja klaverimänguga. Ta on lõpetanud C. Kreegi nim. Haapsalu Muusikakooli klaveri erialal ja osalenud edukalt klaverikonkurssidel."

Õpilasfirma Meraky juhendajaks on Angela Leppik ja mentoriteks Eva Ladva, Irma-Liisu Eberle ja Indrek Kask.