Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: KUKESEENEPIRUKAS kõige mahlasemal moel

Kukeseenepirukas on ajatu klassika, mis tõepoolest maitseb oivaliselt ning sobib ideaalselt nii hiliseks hommikusöögiks, lõunaks või hoopis õhtusöögiks koos värske salatiga. Kui tead mõnda kohta, kust värskeid kukeseeni korjata, võiks kindlasti selle väikese metsaskäigu ise ette võtta. Loomulikult saab neid kuldkollaseid seeni ka turult.

Lihtne kukeseenepirukas:

Põhi: 

3 dl jahu

150 grammi võid

1 muna

1 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber, lisa nüüd muna ja toasoe hakitud või. Sega tainaks, suru lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadi juures kümme minutit.

Täidis:

1 sibul

350 g kukeseeni

3 muna

1 dl vahukoort

200 g toorjuustu

hakitud tilli

maitsestamiseks soola, musta pipart

praadimiseks võid 

Tükelda sibul, prae pannil madalal kuumusel klaasjaks (arvesta vähemalt viie minutiga). Lisa sibulale puhastatud kukeseened ja prae edasi, kuni seentest välja tulnud vedelik on aurustunud. Maitsesta soola ja musta pipraga, lisa veel natuke võid ja sega läbi. Klopi munad eraldi kausis lahti, lisa vahukoor ja toasoe toorjuust, hakitud till ning sega ühtlaseks. Tõsta nüüd praetud seened eelküpsetatud põhjale, aja segu ühtlaselt laiali, vala peale täidis ja küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit kuni näed, et täidis on kenasti hüübinud ja hakkab kuldseks muutuma.