ERIK ORGU NAISTEPÄEVA retsept: saleda figuuri pannkoogitort

ERIK ORGU NAISTEPÄEVA retsept: saleda figuuri pannkoogitort
Erik Orgu

Hellita oma maitsemeeli tordiga, mis on ühtlasi ka tervislik.

Saabuva naistepäeva puhul jagab toitumisnõustaja Erik Orgu meiega oma spetsiaalset figuurisõbralikku pannkoogitordi retsepti. Tervislikud pannkoogid ja hõrk šokolaadikreem vahekihtidena on võrratu kooslus, mida kindlasti proovida tasuks.

Vaja läheb:

2 muna
1 banaan
2 spl kaerahelbeid
pisut kaneeli
praadimiseks kookosrasva/võid
pisut soola
1 avokaado
1-2 spl kakaod (toor)
lemmikmarju
pisut mett või vahtrasiirupit
pähklivõid

Esmalt tee valmis pannkoogid:

Sega 2 muna, 1 banaan, 2 spl kaerahelbeid, sool (1-2 näpuotsatäit) ja kaneel (maitse järgi) ühtlaseks massiks – kasuta selleks blenderit, saumikserit või köögikombaini.
Pane pann tulele ja kuumuta kookosrasv/või.
Kasuta ühe pannkoogi tarbeks ca 3-5 spl tainast ja prae keskmisel kuumusel kuni pannkoogid on kuldpruunid.
Parimaks tekstuuriks lase koogil pärast pannilt võtmist pool minutit ahjurestil jahtuda.

Nüüd tee valmis šokolaadikreem:

Lõika avokaado pooleks, eemalda lusikaga sisu.
Sega saumikseriga avokaado, (toor)kakao (1-2spl ühe avokaado kohta), mesi/vahtrasiirup ja kaneel (maitse järgi). Kui avokaado on küps, siis saad hästi ka vispliga segada.
Lisa seejärel külmad lemmikmarjad ja sega ettevaatlikult, et need tekstuuri ei kaotaks.

Pannkoogitordi ladumine käib nii: 

Pane kõige alumiseks kihiks pannkook, seejärel määri peale 1 spl pähklivõid, siis kiht šokolaadikreemi ja korda seda tegevust kuni koostisosad on otsas.

Aseta kook paariks tunniks külmikusse tahenema – kindlasti kata kook kas toidukilega või aseta õhukindlasse anumasse.

Foto: Erik Orgu