Choc&go: et elu oleks magus!

7 kommentaari
Choc&go: et elu oleks magus!

Pole midagi paremat kui üks mõnus suvine nädalavahetus, mil töökohustusi pole ja koristustööd on samuti tehtud ehk siis võimalus võtta paar tunnikest iseendale. Laupäeval, 8. juuni hommikul täpselt seda teha otsustasingi ja mul oli ka kindel plaan – külastada Solarise keskuse aatriumis äsja avatud šokolaadikohvikut Choc&go. Kuna olin kuulnud, et nende käsitsi valmistatud trühvlid pidid olema lausa taevalikud ning et toorained on pärit Belgiast, siis olid minu ootused kõrged. Vihjamisi olin kuulnud isegi šokolaadivulkaanist!

Pole midagi paremat kui üks mõnus suvine nädalavahetus, mil töökohustusi pole ja koristustööd on samuti tehtud ehk siis võimalus võtta paar tunnikest iseendale. Laupäeval, 8. juuni hommikul täpselt seda teha otsustasingi ja mul oli ka kindel plaan – külastada Solarise keskuse aatriumis äsja avatud šokolaadikohvikut Choc&go. Kuna olin kuulnud, et nende käsitsi valmistatud trühvlid pidid olema lausa taevalikud ning et toorained on pärit Belgiast, siis olid minu ootused kõrged. Vihjamisi olin kuulnud isegi šokolaadivulkaanist!

Choc&go šokolaadikohvik avati äsja Solarise keskuse aatriumis ning juba treppidest alla sõites tundsin sellist mõnusalt sõltuvust tekitavat šokolaadi aroomi, mis kohvikusse jõudes oli veelgi intensiivsem. Laias valikus käsitsi valmistatud trühvlid, erinevad šokolaadimuffinid, magustoidud, küpsised ning isegi päris ehtne šokolaadivulkaan, millest saab topsiga väikese portsu kaasagi osta! Miks mitte näiteks maasikaid enne suhu pistmist mõnusalt sulavasse šokolaadi kasta? Siiski, otsustasin sel korral valida Itaalia piparmündiküpsise, parmesani- ja pistaatsiatrühvli ning kõrvale mocha – kuum jook, mis koosneb piimast, espressost ning tooršokolaadist. Ei hakka valetama, nautisin igat ampsu ja alles ei jäänud väiksematki purutükikest. Kuid üllatus, üllatus – kohapeal oli ka kohviku omanik suur šokolaadimeister ise – Andrei Volodin. Nii saigi alguse meie huvitav vestlus šokolaadimaailma imelistel teemadel… 

Selgub, et Andrei sukeldus šokolaadimaailma paar aastat tagasi ning enne seda teenis ta hoopis mereväes, õppinud on mees Peterburis Makarovi merekoolis. Kui merel käimine Andrei jaoks igavaks muutus, läks ta tööle laevaremondi tehasesse, töötas seal aasta ning lõpuks tegi oma laevaremondi firma. Aga kuidas tekkis Andreil huvi šokolaadi tegemise vastu? “Ma elasin vahepeal kaks aastat Sofias ning külastasin väga sageli seal elavat eestlastest abielupaari, kes õpetasid mind šokolaadikomme armastama, nad tegid minust lausa gurmaani,” ütleb Andrei rõõmsal häälel ja jätkab: “Eestisse tagasi tulles ja poodides ringi vaadates sain aru, et käsitsi valmistatud trühvlid on siin väga kallid ja valik pole ka just kõige parem. Mõtlesin, et miks mitte ise proovida? Surfasin internetis, leidsin isegi mõned Youtube´i videod, kus õpetatakse šokolaadikommide tegemist. Alguses kasutasin tavalisi poes müüdavaid šokolaaditahvleid, kuid nende kvaliteet polnud ikka see, millega minu gurmaani meeled harjunud olid,” tunnistab Andrei, et õige tooraine leidmine oli raskem kui arvata võis. 

Pärast mõningast uurimustööd otsustas Andrei hakata tooršokolaadi Saksamaalt tellima ja edasi läks kõik juba loomulikku radapidi. “Selleks ajaks oli mul juba tekkinud ka väike unistus päris oma šokolaadikohvikust. Kuid selle jaoks oli vaja läbida ka professionaalne koolitus ja selle aasta veebruaris veetsingi nädal aega Moskvas, kus ma läbisin kõrgtasemel šokolaaditegemise koolituse. Meil olid kaheteisttunnised päevad ning ma sain sealt palju uusi teadmisi ning ideid, mida katsetada. Eestisse tagasi tulles oli eesmärk paigas – avan oma kohviku. Leidsin kesklinnas sobivad ruumid, kus panna püsti üks pisike šokolaaditehas,” ütleb Andrei rõõmsal häälel. Ja põhjust rõõmustamiseks on tal tõesti – Choc&go näol on tegemist tõelise šokohooliku unistusega. 

Kusjuures ma ei saa jätta mainimata fakti, et 100 grammi tooršokolaadi sisaldab sama palju antioksüdante kui näiteks kuus klaasi punast veini või kolm tassi rohelist teed! Ja uskuge või mitte, ma tõesti tundsin ennast pärast trühvlitega maiustamist kuidagi eriti energiliselt, selline mõnus ja pisut ehk isegi eufooriline tunne kestis pea pool päeva.

Nüüd aga kõige magusama osa juurde – mida Choc&go šokolaadikohvikust leida võib? “Menüü on meil väga šokolaadine, valikus on ka šampanjad ning veinid. Kõik joogid on menüüsse valitud magustoitude järgi ehk siis oleme igale magustoidule leidnud sobiva kaaslase. Mõned näited menüüst: kodune jäätisepulk šokolaadifondüü ning pähkli- ja vahvlipuru dipiga, šokolaadifondüü maasikate, banaani ja vahukommidega, Belgia vahvel maasikate, banaani, vahukoore ja kuuma šokolaadiga, profitroolid šokolaadikreemi, maasikate ja kuuma šokolaadiga, klassikaline šokolaadipuding, valge šokolaadipuding, šokolaadi- ja martsipanimuffin, maasikad šokolaadis, piparmündiküpsis, käsitsi valmistatud trühvlid ning šokolaaditahvlid ja tooršokolaadinööbid. Lisaks pakume kuumasid ja külmasid jooke, menüüst võib leida ka valiku suviselt värskendavaid smuutisid. Hinnad algavad ühest eurost ning pakutakse ka kaasaostmise võimalust!”

Kindlasti tasub äramainimist, et nii Belgia vahvlid kui ka jäätis valmistatakse kohapeal ning otseloomulikult on mõlemad magustoidud kaunistatud ohtra šokolaadiga!

Miks mitte võtta näiteks oma sõbrannad kaasa ja veeta üks mõnus õhtupoolik või pärastlõuna mõnusas Choc&go šokolaadikohvikus? Suussulavad šokolaaditrühvlid, vahuvein… Kiirele kohtingule mineja jaoks on tegu suurepärase võimalusega haarata kaasa pudel veini või šampanjat ja karbike ainulaadseid trühvleid ning iga naise süda sulab nagu šokolaad suus! Proovige järgi!

Solarise keskuse aatriumis asuvat šokolaadi- ning vahvlihõngulist Choc&go imearmast kohvikut iseloomustab lillat värvi katus, kuhu on kirjutatud “Trehvpunkt” ja “Meeting Point”, mis keskuse igal korrusel silma paistab. Tegu on täpselt sellise vahva kohaga, mis Solarisest veel puudus – paik, kus sõprade ootamine on alati magus!

Kui Prantsusmaal, Belgias ning paljudes teisteski maailma eripaikades on šokolaadikultuur kõrgelt arenenud, siis Eestis alles õpitakse kvaliteetset šokolaadi hindama. Choc&go eesmärgiks on tutvustada eestlastele selle imelise maiuse võlu, sest nagu Andrei ütleb: “Pakume tõeliselt parimat šokolaadi ja te ei pea selles kahtlema. Tulge ja veenduge ise,” muigab Andrei salakavalalt.

Külasta kindlasti ka Choc&go Facebook´i lehte siin

Vaata allpool ka magusat pildigaleriid! (Pildid: Leila Arefjev ja Meelis Piller)

Karin Karu