Reklaam sulgub sekundi pärast

Imre Kose: brunch võiks olla eestlaste peretraditsioon

Samal ajal kui paljud eestlased ei tea sõna „brunch“ tähendust, on see enamuses Ameerika peredes traditsiooniks. Ameerika hotellide poolt välja mõeldud brunch on praegusel ajal ülipopulaarne igal pool Euroopas. Ka Skandinaavias armastatakse perega brunchil käia.

Samal ajal kui paljud eestlased ei tea sõna „brunch“ tähendust, on see enamuses Ameerika peredes traditsiooniks. Ameerika hotellide poolt välja mõeldud brunch on praegusel ajal ülipopulaarne igal pool Euroopas. Ka Skandinaavias armastatakse perega brunchil käia. Tippkokk Imre Kose kinnitab, et brunchi populaarsus kasvab mühinal ka eestlaste seas. "See võiks olla eestlaste peretraditsioon," ütleb Imre.

Brunch on pühapäevane bufee tüüpi söögikord, kus saad valida, mis meeldib, ning see söögikord ühendab hilise hommikusöögi ja varajase lõunasöögi. Brunchitada võib nii kodus pereringis kui ka väljas restoranis, kus sellist võimalust pakutakse. Nooblimad pered eelistavad väljas brunchil käia, sest nii ei pea ise toitu valmistama ega nõusid pesema, ning tihti tuleb see ka soodsam kui ise sööke valmistades. Tallinna parim brunch on kahtlemata restoranis Vertigo, mis kostitab 350 krooni eest külalist kõige ihaldusväärsega, alustades tervitusjoogist ja laiast külmade roogade valikust ning lõpetades pika magusaleti ning kvaliteetse purutee ja kohviga.

Tippkokk Imre Kose, kes pühapäeviti restoranis Vertigo külalisi brunchile ootab, ütleb, et brunchi traditsioon näitab aina kasvavat trendi. „Kui veel aasta eest käisid meie brunchil peamiselt Eestis elavad välismaa perekonnad, siis nüüd on 2/3 külalistest eestlased. Käiakse nii sõprade kui perega, “ räägib Imre ja lisab, et tihti kasutatakse seda keskpäevast söögikorda mõne peresisese sündmuse tähistamiseks. „ Praktiliselt igal pühapäeval peab keegi meie juures sünnipäeva või pulmaaastapäeva.“

Imre ütleb, et Vertigo brunchi eripäraks on lai sushivalik ning all-in-price kontseptsioon, mis tähendab, et ka kõik mahlad, teed ja kohvid on hinna sees. Vertigo magusavalik sisaldab isevalmistatud hõrke maiustusi, jäätist ja torte, valik on igal pühapäeval erinev. „On peresid, kes ei jäta ühtegi brunchipühapäeva vahele, ainuüksi sellepärast peame igal pühapäeval pisut erinevat menüüd pakkuma,“ ütleb Imre.

Tippkokk arvab, et sõltumata sellest, kas minna pühapäeval välja sööma või teha kodus üks korralik brunch, tasuks eestlastel see oma peretraditsiooniks muuta. Vähemalt pühapäeval võiks paar tundi kella vaatamata ühise söögilaua taga juttu puhuda ja möödunud nädala muljeid vahetada. „See on pere jaoks ühine kvaliteetaeg,“ usub Imre.

 

Buduaar Online