Puu- ja köögiviljadega südamehaiguste vastu

Südame tervise jaoks soovitatakse süüa päevas viis portsjonit puu- ja köögivilja. Kreeka teadlaste sõnul vähendab iga söödud õun või banaan südameataki riski koguni 10% võrra. 
Kui peale selle sööd veel portsjoni köögivilja, langeb risk 19%.

Südame tervise jaoks soovitatakse süüa päevas viis portsjonit puu- ja köögivilja. Kreeka teadlaste sõnul vähendab iga söödud õun või banaan südameataki riski koguni 10% võrra. 


Kui peale selle sööd veel portsjoni köögivilja, langeb risk 19%.


Rämpstoitu süüa harrastavatel inimestel on suur risk haigestuda südamehaigustesse, puu- ja köögivilju söövatel inimestel on see risk 70% väiksem!


Loomulikut ei tasu puu- ja köögivilja söömisega üle piiri minna, sest see võib lõppeda kõhulahtisusega. Piirdugem 5 mõistliku portsjoniga päevas