Suur pildigalerii! Fotograaf Ardo Kaljuvee seikles Hiinas, Hong Kongis ning Tais

27 kommentaari
Suur pildigalerii! Fotograaf Ardo Kaljuvee seikles Hiinas, Hong Kongis ning Tais

Üks mainekamaid Eesti fotograafe Ardo Kaljuvee, kes vahepeal pikalt ka Tais elas, on reisimist alati armastanud. Mõne aja eest naases Ardo aga kuu aega kestnud puhkuselt Aasiast , mille jooksul õnnestus mehel külastada Hiinat, Hong Kongi ning Taid. Buduaar uuris, kuidas fotograaf oma puhkuse veetis ja mida huvitavat reisil nägi.

Üks mainekamaid Eesti fotograafe Ardo Kaljuvee, kes vahepeal pikalt ka Tais elas, on reisimist alati armastanud. Mõne aja eest naasis Ardo aga kuu aega kestnud puhkuselt Aasiast, mille jooksul õnnestus mehel külastada Hiinat, Hong Kongi ning Taid. Buduaar uuris, kuidas fotograaf oma puhkuse veetis ja mida huvitavat reisil nägi.

Kus sa täpsemalt käisid ja kaua ära olid?

Olin kuu aega puhkusel, mille jooksul külastasin Hiinat, Hong Kongi ja Taid. Hiinas olin riigi suuruselt kolmandas linnas Guangzhous, Tais olles veetsin aga enamuse ajast oma niiöelda suvilas – Phuketis (koos ümberkaudsete saartega) ja Bangkokis. Kõige parem kogu reisi juures oli teadmine, et sel korral ei teinud ma tööd absoluutselt, tundsin avastamisrõõmu uutest huvitavatest paikadest, vanadest sõpradest ja meeldejäävatest seiklustest.

Räägi natuke sealsest kohalikust elust – millised on kohalikud, mida seal süüakse?

Hiinlastega sai küll palju nalja, nende jaoks on inglise keel sama keeruline, kui meile hiina keel. Isegi teeninduses töötavad inimesed ei saa inglise keelest mitte kui midagi aru. Taksojuhid ei saa aru isegi küsimusest: “Do You speak english?” Ühesõnaga, et jõuda soovitud sihtkohta, tuli mul telefoniga oma arvutist üles pildistada hiinakeelsed kohanimetused ja siis neid kohalikele näidata. Kuna tegu on väga toredate ja abivalmis inimestega, siis nad aitasid alati heameelega ja sain läbi käia kõik kohad, kuhu minna soovisin.

Söögi poolest ma midagi väga uut sel korral ei proovinudki, kui siis välja arvatud koeraliha. Kuivõrd Hiinas on koeraliha söödud juba rohkem kui 3000 aastat, siis miks ei võiks seda seal ka proovida. Aga kui aus olla, siis see ei maitsenud mulle kohe üldse mitte.

Kui nüüd reisile tagasi mõtled, siis milline oli kõige vahvam, toredam seik?

Neid vahvaid seiku on sellest reisist väga palju. Minu jaoks ehk kõige uuem ja huvitavam osa oli Similani saartel allveefotode tegemine. Ostsin selleks kaamerale spetsiaalse veekindla korpuse ja õnnestus siis pildile püüda üks tore merikilpkonn. Minule kui fotograafile oli see elamus täiesti omaette klassist!
 

Vaata allpool ka pilte Ardo reisist!

Pildid: Ardo Kaljuvee

Karin Karu