Reklaam sulgub sekundi pärast

1 OOTAMATU PÕHJUS, miks alasti magamine tervisele kasulik on

Erinevatest uuringutest on selgunud, et öösärk ja pidžaama on mõttekas jätta õhtul kappi ja pugeda linade vahele hoopis alasti. Nimelt on see sinu tervisele väga kasulik, kirjutab Daily Star

Uuringute sõnul on alasti magamine tervisele kasulik väga mitmel põhjusel. Näiteks aitab see leevendada intiimprobleeme. Kitsaste aluspükste või stringidega magamine võib panna kahjulikud bakterid vohama ning eriti meeldib soe keskkond pärmseenele. Alasti magades saab intiimpiirkond tuulutust ja see vähendab põletikuriski.

Samuti aitab alasti magamine nahal taastuda, sest kollageeni- ja proteiinitoodang on eriti vilgas just öösiti. Stress ja väsimus väljenduvad sageli nahaprobleemide, ärrituse ja kihelusena.

Lisaks nendele on aga veel üks ootamatu põhjus, miks on kasulik alasti magada. Nimelt aitab see kaalu langetada. Kui magad ilma riieteta, siis keha peab tegema rohkem tööd, energiakulutus on suurem ning ka ainevahetus on vilgas. Selleks on aga vaja, et ka magamistoa temperatuur poleks liiga soe. Sobiv temperatuur on 16–19 kraadi.