Reklaam sulgub sekundi pärast

1 ÜLLATAV PÕHJUS, miks ei tohiks ketšupit toidule lisada

Ketšupiga on enamus inimestel ilmselt niiöelda armastuse ja vihkamise suhe ehk siis teisisõnu sa kas armastad seda või ei salli silma otsaski. Küll aga on kindel see, et tegu pole sugugi nii tervisliku tootega kui esmapilgul tunduda võiks. Tõsi küll, üldjuhul on ketšup tervislikum kui majonees, kuid siiski oleks kõige mõistlikum eelistada hoopis naturaalset tomatipastat.


Ketšupiga on enamus inimestel ilmselt niiöelda armastuse ja vihkamise suhe ehk siis teisisõnu sa kas armastad seda või ei salli silma otsaski. Küll aga on kindel see, et tegu pole sugugi nii tervisliku tootega kui esmapilgul tunduda võiks. Tõsi küll, üldjuhul on ketšup tervislikum kui majonees, kuid siiski oleks kõige mõistlikum eelistada hoopis naturaalset tomatipastat.

Kuid miks ketšupit siis toidule lisada ei tasuks? 

Põhjus on lihtne! Nimelt sisaldab klassikaline poes müüdav ketšup väga suures koguses kõige tavalisemat valget suhkrut ning see omakorda hävitab toidu sees põnevad maitsed. Ketšup muudab kõik toidud enam vähem ühe ja sama maitseliseks ning tapab nii hapukad, vürtsikad kui ka muud iseloomulikud maitseomadused, mis toidu eriliseks teevad.

Allikas: Health