5 PÕHJUST, MIKS peaks regulaarselt lõhet sööma
Foto: shutterstock

Erinevate toitumissoovituste kohaselt peaks lõhet sööma vähemalt kaks korda nädalas, kuid sellest hoolimata on enamiku toidulaual kala vaid kord nädalas või veelgi harvem. Lisaks sellele, et lõhe söömine toetab tervist, sisaldab see suures koguses ka oomega-3-rasvhappeid ja valke. Ajakiri Woman's Health pani kirja veel viis olulist põhjust, miks peaks lõhet regulaarselt sööma. 

Kasulik näonahale

Tänu oomega-3-rasvhapetele aitab lõhe nahka niisutada. Lisaks on kala ka proteiinirikas ning see aitab nahal end uuendada, eriti vanemas eas.

Peletab stressi

Oomega-3-rasvhapped aitavad üleval hoida serotoniini taset ehk hea tuju hormooni, mis aitab leevendada stressi. Lisaks toetab kalas olev B-vitamiin ajutööd ning mälu. 

Terved luud

Lõhes olev D-vitamiin ja kaltsium aitavad organismil säilitada luude tugevust. 

Terved juuksed

Kalas olevad rasvhapped on kasulikud ka juustele ja peanahale. Lõhes leidub D-vitamiini, mis aitab juuste väljalangemise puhul.

Tugev süda

Lõhet peetakse põhjusega südamesõbralikuks toiduks. Lõhe on täis kasulikke rasvu ja toitaineid, mis aitavad vähendada südame- ja veresoonkonnahaiguste riski.