Reklaam sulgub sekundi pärast

6 VIGA, MIDA tasuks vältida tööintervjuul

Tööintervjuu on sageli tööotsija ja tööandja esimene kohtumine, seega on väga oluline jätta endast hea esmamulje. Panime siia kirja tüüpilisi vigu, mida tasuks tööintervjuul vältida, et võimalus tööd saada oleks võimalikult suur. Pööra nendele punktidele erilist tähelepanu siis, kui sul pole tööintervjuul käimise puhul veel eriti palju kogemust. 

Jääd hiljaks

See on paljude jaoks iseenesestmõistetav, kuid paljud tööandjad räägivad ikka veel kandidaatidest, kes saabuvad intervjuule hilinemisega ning ei teavita sellest isegi ette. Kui peakski juhtuma midagi ettenägematut, siis anna sellest tööandjale teada. 

Su välimus on ebakorrektne

Esmamuljet saab jätta vaid korra. Inimesed moodustavad alateadlikult teise kohta hinnangu juba esimeste sekundite jooksul. Jäta siis endast hea mulje pestud juuste ja puhaste riiete näol. 

Sa ei ole teinud taustatööd

Kaalul võib olla töökoht, kui sinu vastustest paistab läbi, et sa isegi ei mäleta, mis firmasse ja millisele töökohale sa kandideerinud oled. Jah, sa võid küll esitada täiendavaid küsimusi, kuid oleks hea, kui oleksid eelneva taustatöö siiski ära teinud. Taustatöö alla kuulub ka see, et oskad põhjendada, miks just sina peaksid kõnealuse töö saama ning mida on sul firmale pakkuda. 

Oled eemalolev

Kui suudad olla lõõgastunud, on see loomulikult tore, kuid liigne lõõgastunud oled on samuti liiast. See muudab sind flegmaatiliseks ja jätab mulje, et sa pole tegelikult töökohast huvitatud. Nii et keskendu, kuula intervjueerijat ja suhtle. 

Töö- ja koolitunnistused puuduvad

Isegi kui sult tööintervjuul töö- ja koolitunnistusi ei küsita, ei tähenda see seda, et võid need koju jätta. Seetõttu on hea mõte need kaasa võtta, sest kui neid palutakse ja oled tunnistused koju jätnud, satud ebameeldivasse olukorda. 

Sa ei esita täiendavaid küsimusi

Tööintervjuu lõpus antakse intervjueeritavale alati võimalus esitada lisaküsimusi. Kui teatad, et sul pole küsimusi, võid jätta mulje, et sa pole töökohast huvitatud. 

 

allikas: monsterklubi.fi