Reklaam sulgub sekundi pärast

Ameeriklaste lemmik – banaanileib!

Banaanileib sai Ameerikas populaarseks aastal 1930, kui hakati koos kasutama kahte kergitajat- soodat ja küpsetuspulbrit. Varsti muutus banaanileiva retsept Ameerika kokaraamatutes üsna tavaliseks ning sellest sai üks magusaid lemmiksaiu! Proovi ka sina seda banaanileiva retsepti ja kommenteeri, kuidas välja kukkus!

Banaanileib sai Ameerikas populaarseks aastal 1930, kui hakati koos kasutama kahte kergitajat - soodat ja küpsetuspulbrit. Varsti muutus banaanileiva retsept Ameerika kokaraamatutes üsna tavaliseks ning sellest sai üks magusaid lemmiksaiu! Proovi ka sina seda banaanileiva retsepti ja kommenteeri, kuidas välja kukkus!

Banaanileib

Vaja läheb:
250g nisujahu
30g kakaod
200g suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
2 muna
100g valget šokolaadi
100g tumedat šokolaadi
4 banaani
120g võid

Valmistamine:
Sega omavahel kuivained ning hakitud šokolaadid. Teises kausis purusta kahvliga banaanid. Jäta ka mõned suuremad tükid, siis on banaani  küpsetise sees ka reaalselt näha. Lisa banaanile munad ja sulatatud või ning klopi läbi. Nüüd lisa banaanisegu kuivainetele ning sega korralikult. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (28x10cm). Jäta peae natuke ruumi kerkimiseks. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 1 tund. Enne serveerimist lase natukene jahtuda.

Kui sa tahad valget banaanileiba, siis asenda tume šokolaad topeltkoguses valge šokolaadiga ning jäta kakao ära.

Head isu!

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja