Reklaam sulgub sekundi pärast

EESTI NAINE PIHIB: “Ma ei olnud nõus sünnitama, mees otsis endale teise naise!”

Eriarvamused laste arvust võivad suhtes tuliseid emotsioone tekitada.

Eelmisel nädalal ilmus Buduaaris artikkel, kus anonüümseks jääda sooviv naine pöördus ajakirja The Guardian poole ja palus nõu, mida teha olukorras, kus mees soovib teist last võimalikult ruttu saada, kuid naine mitte. Buduaari toimetusse saabus seepeale lugejakiri, kus 27-aastane Kristi pajatas enda kogemusest. Lisaks palusime kommentaare veel mõnelt lugejalt, kes on olnud sarnases olukorras. 

Ta otsis endale teise naise

"Mu kallimale olid alati lapsed meeldinud, kuid mulle mitte. Algul ta soostus mu tingimusega, et meie perre põngerjaid ei tule, kuid mida rohkem aeg edasi läks, seda enam hakkas ta mulle last peale suruma. Tegin mehele selgeks, et ma ei kavatsegi sünnitada ega oma keha ohverdada. Seepeale võttis ta oma asjad, kolis välja ja mõni kuu hiljem jalutas ta mulle oma uue, raseda naisega, tänaval vastu," kirjutas 27-aastane Kirsti.

Naine kolis välismaale

"Abikaasa soovis teist last saada peaaegu kohe peale esimese sündi.Ta väitis, et neil oleks koos hea kasvada. Lõpptulemus oli see, et ta jättis mind lastega üksi ja kolis välismaale elama," kurtis Buduaarile anonüümseks jääda sooviv meessoost lugeja.

Oleksin soovinud rohkem lapsi

"Ma ise oleksin rohkem lapsi soovinud. Mees aga arvas, et kaks on täitsa piisav. Nüüd tagantjärele mõeldes on mul kahju, et ma talle järele andsin. Jah, me ei ole küll rikkad, kuid kõigil meie lastel on toit laual ja riided seljas olnud. Kindlasti oleks meil raha veel kolmandagi jaoks olnud. Lisaks on mõlemad meie lapsed väga edukad oma alal. Ma vaid leppisin mehe otsusega. Ta ei aidanud mind laste kasvatamisel just väga palju, kuid sellest hoolimata ei soovinud ta suuremat peret. Mulle aga meeldis väga lastega kodus olla ja nendega tegeleda. Tegelikult poleks mu mees üldse lapsi tahtnud. Pean vist olema õnnelik, et üldse need kaks last sain," kirjutas 55-aastane naine Malle. 

Naine surus last peale

"Olime umbes kaks aastat koos olnud, kui naine teatas, et tema soovib last saada. Need kaks aastat olid meile äärmiselt rasked - kogu aeg oli üks riid ja taplemine. Kuid ta on harjunud saama seda, mida ta tahab ja nii ta rasedaks jäigi. Laps pole meie suhet paremaks muutnud. Lapse ema on väsinud ja kannatab depressiooni all. Ka mina olen väsinud ja ei saa öösiti magada. Ma ei tea, kuidas me siit edasi jätkame. Vähemalt lapsi me küll rohkem ei saa. Selles asjas oleme sama meelt," kirjutas 36-aastane Meelis.