JAANIPÄEVA KRÕBEDAD lihavardad viivad kelle alla
Foto: shutterstock

Jaanipäev on eestlaste seas olnud alati külluslik liha- ja joogipidu. Tavaliselt eelistatakse lõkkel küpsetatut, olgu selleks siis loom, lind või kala ning miks mitte ka köögiviljad. Toome teieni jaanipäevaks ideaalselt sobiva lihavarraste retsepti ning sinna juurde ka sobiva kastme, mis üheskoos keele alla viivad. 

Lihavardad:

Umbes 800 g sea sisefileed

Marinaad: 

2 dl jogurtit
1 laimi mahla ja riivitud koort
natuke soola
2 tl rohelist pipart
2 spl mett

Kaste:

300 g värsket rabarberit
2 punast sibulat
2 küüslauguküünt
2 tšillipipart
1 spl riivitud ingverit
1 dl fariinsuhkrut
natuke soola

Tee nii: 

1. Sega omavahel marinaadi koostisosad. Lõika filee umbes 1 cm paksusteks tükkideks. Tõsta lihatükid kilekoti sisse ning sega sinna ka marinaad. Lase tõmmata jahedas vähemalt 2 tundi. 

2. Tõsta lihatükid toatemperatuurile umbes pool tundi enne grillimist. Aseta tükid varrastesse. Grilli vardaid umbes 10 minutit neid vahepeal keerates ning marinaadi peale valades.

3. Koori ning tükelda rabarber. Koori ning tükelda ka punane sibul ja tšillipipar (ära unusta seemneid eemaldada!). Pane kõik koostisosad potti ning kuumuta neid keskmisel kuumusel umbes 15 minutit. Lase kastmel natukene jahtuda. Serveeri koos grillvarrastega. 

Head isu!

allikas: soppa365